Tophane'de olaylı sergi açılışı

Tophane'de olaylı sergi açılışı

Tophane'de bir sergi açılışında ''kızlı erkekli kalabalıktan ve alkol alınmasından'' rahatsız olan mahalleli ayağa kalktı.

Tophane’de 21 kadın sanatçının eserlerinin bulunduğu “Kuytu” adlı serginin açılışında mahalleli ile gergin anlar yaşandı. Sergide eseri bulunan Vardal Caniş, ''Kızlı erkekli kalabalıktan ve alkol alınmasından rahatsız olan mahalleliden bir geniş aile, dedesi, anneannesi, anne, babası ve çocuklarıyla mekânın önüne gelip insanlara bağırmaya başladı. Sanatçılardan birinin babasına fiziksel şiddet uygulamak istediler'' iddiasında bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ezgi Atabilen'in haberine göre, İstanbul’un Tophan esemtinde yine bir sergi baskını yaşandı. Tomtom Mahallesi’nde bulunan Çukurbostan Sokak’ta açılan “Kuytu” adlı serginin saat 21.00’daki açılışı, mahalle sakinleri ile yaşanan gerginlik sonrası erken bitirildi.

21 kadın sanatçının eserlerini aynı sergide buluşturan “Kuytu”da eseri bulunan Vardal Caniş yaşananları şöyle anlattı:
“Açılışa beklediğimizden çok insan geldi, kalabalıktı. Sigara içip sohbet etmek isteyenler mekânın kapısının önünde bekleşiyorlardı. Kızlı erkekli kalabalıktan ve alkol alınmasından rahatsız olan mahalleliden bir geniş aile, dedesi, anneannesi, anne, babası ve çocuklarıyla mekânın önüne gelip insanlara bağırmaya başladı. Sanatçılardan birinin babasına fiziksel şiddet uygulamak istediler. Sergi alanına doluştuğumuz halde olay bitmediği için sergiyi kapatmak zorunda kaldık.”

57f1dab767b0a933b417bc16.jpg

Caniş, Tophane’de daha evvel de sergi baskınları yaşandığını belirterek, tansiyonu düşürmek için uğraştıklarını ve çok büyük bir arbede yaşanmadığını söyledi. Caniş, sergi alanındayken polisi aradıklarını ve polisin telefonda “koşullar gereği dağılmalarının daha uygun olacağını'' söylediğini ve olay yerine gelmediğini ileri sürdü.

Cumhuriyet