''Toplu şehit mezarı kazıyorlar'' iddiaları sonrası o görüntüler için açıklama geldi

Güncelleme:

Gaziantep'te yer alan şehitlikte toplu mezar kazıldığı iddiasını içeren bir video sosyal medyada gündem olmuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Gaziantep'te yer alan şehitlikte toplu mezar kazıldığı iddiası sosyal medyada gündeme oturdu. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi görüntülerin çok paylaşılması üzerine açıklama yaptı. Belediye açıklamasında bunun "rutin bir uygulama olduğu” vurgulandı ve videodaki iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

Söz konusu iddiayı paylaşan kişinin ise daha önce “Ahmet Tavukoğlu, Ali Balcan, Meral Arkasışeker, kime batarsa batsın, hepiniz şerefsizsiniz” diyerek videosu viral olan AKP’yi destekleyen vatandaş olduğu ortaya çıktı.

Açıklama şu şekilde:

"9 Eylül tarihinde akşam üzeri sosyal medya üzerinden yayılan bir videoda Gaziantep Şehitliğinde toplu mezar kazıldığı öne sürülerek, toplumu paniğe sürükleyici, asılsız ve mesnetsiz bazı iddialar yer almıştır. Sosyal medya paylaşımlarında öne sürülen asılsız iddialara karşı aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

- Toplu halde mezar kazılması hazırlıkları özellikle de büyükşehirler için rutin bir uygulamadır. Özellikle de Gaziantep gibi nüfusu 2 milyonu aşmış, günlük en az 35 cenazenin olduğu şehirlerde bu durum, cenaze hizmetlerinin yetişmesi açısından elzem bir durumdur.

- Ayrıca Gaziantep, Türkiye'de olağanüstü bir afet durumunda kullanılmak üzere belli miktarda mezarın hazır edilip AFAD Başkanlığına bildirmesi gereken iller arasındadır.

- Bunun dışında meteorolojik zorunluluklardan, kış aylarındaki soğuklar sonucunda toprağın donması sebebiyle ciddi bir miktarda mezar yerinin hava koşulları daha uygunken kazılıp kış aylarına hazır tutulması gerekmektedir.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önceki yıllarda da bu konuyla ilgili açıklama yapılmıştır. Ancak bu sene konunun daha farklı ve toplumu olumsuz anlamda etkilemek amaçlı kullanıldığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın kaynağı belli olmayan sosyal medya paylaşımlarına itibar etmemelerini rica eder, saygılarımızı sunarız."

OdaTV.com