TORBALININ EN HAREKETLİ MAHALLESİ

TORBALININ EN HAREKETLİ MAHALLESİ

Torbalı'nın 8 bin 315 nüfusu ile en büyük ikinci mahallesi olan Cumhuriyet Mahallesi, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre ilçenin en hareketli bölgesi olarak öne çıkıyor. Resmi kayıtlara göre ayda ortalama 200 kişinin kayıt yaptırıp, yine aynı oranda

Torbalı'nın 8 bin 315 nüfusu ile en büyük ikinci mahallesi olan Cumhuriyet Mahallesi, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre ilçenin en hareketli bölgesi olarak öne çıkıyor. Resmi kayıtlara göre ayda ortalama 200 kişinin kayıt yaptırıp, yine aynı oranda sildirdiği mahallede, Muhtar Atatekin Doğan'ın başını kaşıyacak vakti olmuyor. Gün içinde devamlı mahallede oturmak için kayıt yaptıran veya mahalleden ayrılmak için kayıtlarını sildiren vatandaşların evraklarıyla uğraşan Muhtar Doğan, bu durumun yaşanmasında kiralık evin çok olması ve kiraların düşük olmasının etkili olduğunu savundu. Atatekin Doğan, “Torbalı'nın yüzölçümü olarak küçük, ancak nüfus olarak yoğun olan tek mahalleyiz" dedi.

KİRALIK EV ÇOK, KİRALAR DÜŞÜK

Açıklanan raporlara göre Mayıs ayı içerisinde 246 kişi, Haziran ayında ise 210 kişi Cumhuriyet Mahallesinde oturmak için Nüfus Müdürlüğüne başvurdu. Ancak nüfus arttığı oranda, başka yere taşınan kişi sayısındaki fazlalık nedeniyle toplam nüfus sayısında değişiklik yaşanmıyor. Torbalı'nın Yemişlik Mahallesinden sonra yüzölçümü olarak en küçük mahallesi olan Cumhuriyet'in nüfusundaki ciddi hareketlilik ise şaşkınlık yaratıyor. Aynı zamanda Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı olan Atatekin Doğan, bu hareketliliğin sebebini açıklayarak, “Mahallemizde kiralık ev sayısında ciddi bir fazlalık var. Ayrıca bu kiralık evlerin kira bedellerinin de düşük olması Cumhuriyet Mahallesini cazibe merkezi haline getiriyor. Öte yandan yatırım amacıyla satın alınan evlerin de sürekli el değiştirmesini de buna bir etken olarak gösterebiliriz" diye konuştu.

MUHTARIN İŞİ BAŞINDAN AŞKIN

Cumhuriyet Mahallesinde ilçenin en büyük sitesi olan Barış Yapı'nın yanı sıra Halk Yapı, Kazım Karasu, Güven Yapı, Pınarkent, Toraytaş, Doğuş Yapı, Fidan Yapı, Duygu Yapı, Miraç Sitesi ile çok sayıda müstakil apartman ve ev bulunuyor. Bazı kiralık evlerin bir yıl içinde 3-4 kez el değiştirdiğini de söyleyen Muhtar Atatekin Doğan, buna bağlantılı olarak işlerinin çok yoğun olduğunu belirtti. Doğan, “Mahalleye her kaydını yaptıran veya sildiren vatandaşlarımızın işlemleri günümüz büyük bir bölümünü alıyor. Hepsinin de bilgisayarda kayıt altına alınması ve adres değişikliği yapanların, belirttikleri adreslerde oturup oturmadıklarının kontrollerinin yapılması gerekiyor” dedi. Muhtar Doğan ayrıca, vatandaşların adres değişikliği yapmaları halinde mağdur olmamaları için işlemlerini gecikmeden tamamlamaları, aksi halde yüksek para cezalarının uygulandığını hatırlattı.