Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye olarak yüksek bütçeli yatırımlara imza attıklarını ifade ederek, altyapı...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye olarak yüksek bütçeli yatırımlara imza attıklarını ifade ederek, altyapı alanında da kendi bütçelerinden 185 milyon TL'lik yatırıma imza attıklarını belirtti. Bu yıl mahalle yollarında 100 milyon TL'lik beton ve asfaltlama çalışması gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Gümrüçoğlu,

belediye olarak yüksek bütçeli birçok çalışma gerçekleştirdiklerini kaydederek "Bu çalışmalar ana gider kalemlerimizi oluşturuyor. Sahilde başladığımız "Gülcemal Projesi" bunlardan biri. Bu proje ile şehrimize ve ülkemize 250 bin metrekare alan kazandırmış olacağız. Çalışmalarımız tamamlandığında Trabzon bambaşka bir yaşam alanı kazanmış olacak. Yine yürütmekte olduğumuz Trabzon Botanik Projesi yüksek bütçeli bir çalışmadır. Bölgesinin lider kenti olan Trabzon'a yakışır bir işe imza atıyoruz. Trabzon'a katlı otopark kazandırabilmek için kamulaştırmalara çok ciddi kaynak aktardık. Katlı otoparkı yapacağımız alanda kamulaştırmaları önemli ölçüde tamamladık. Bu alanda şimdiye dek kamulaştırmalara 35 milyon TL'nin üzerinde ödeme yaptık" dedi.

Trabzon'da içme suyu ve altyapı alanındaki çalışmalara özel önem verdiklerini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, Mart 2014'ten buyana bu alanda 185 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını kaydetti. İçme suyu ve altyapı alanındaki çalışmaların Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı kuruluşu TİSKİ tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Gümrükçüoğlu, "TİSKİ, kuruluşundan bu yana kendi bütçesinden 185 milyon TL'lik yatırıma imza atmıştır. 2016 bütçesi de başarılı bir şekilde sahaya uygulanmaktadır" diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında mahalle yollarında 100 milyon TL'lik beton ve asfaltlama çalışması yapacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu: "Bu yıl 50 milyon TL'lik betonlama çalışması yapacağız. Bunun ilk bölümünün ihalelerini gerçekleştirdik. Bunun yanında 50 milyon TL'lik de asfaltlama çalışmasına imza atacağız. Böylece mahalle yollarımızda toplamda 100 milyon TL'lik yatırıma imza atmış olacağız. Bu şekilde her yıl gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ülkemizin en uzun yol ağına sahip ili olan Trabzon'umuzda yol sorunlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz." Diye konuştu.