Trabzon'da Ermenistan'ı Protesto

Trabzon'da Ermenistan'ı Protesto

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar dolayısıyla Azerbaycan'a destek amacıyla yürüyüş düzenlendi

TRABZON (AA) - Trabzon'da, Azerbaycanlı ve Türk gençler, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar dolayısıyla Azerbaycan'a destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin organizasyonunda, Türk ve Azerbaycanlı gençler, kent merkezindeki Uzun Sokak girişinde bir araya geldi. Ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile "Karabağ Türk'tür Türk kalacak", "Ey Türk Karabağ'ı unutma", "Ermenistan'dan hesabı Türk gençliği soracak" yazılı dövizler taşıyan gençler, slogan attı.

Sloganlarla yürüyüşe geçen gençler, Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önüne geldi.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Ayten Adil, 1 Nisan'da Azerbaycan-Ermenistan arasında Ermenilerin ateşkes ihlaliyle başlayan gerilimin kısa sürede savaşa dönüştüğünü, sivil halkı hedef alan Ermenilerin saldırılarına Azerbaycan ordusunun karşılık vermesiyle bazı stratejik noktaların denetim altına alındığını belirtti.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki gerileyişinin ardından Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne saldırdığını, böylece Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirmeyi amaçladığını söyleyen Adil, bu planların Ermenilerin son çırpınışları olduğunu kaydetti.

Adil, "Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermeni askerleri ölmek istemiyorsa işgal ettikleri Azerbaycan topraklarından derhal çekilmelidir" ifadesini kullandı.

Gruptakilerden Hafiz Şükürlü de Ermeniler'in Dağlık Karabağ'daki Azerbaycan topraklarını işgal etmesine tepki göstererek, çatışmalarda şehit olan 71 Azerbaycanlı askere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diledi.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.