Trabzonspor'un Savunma Oyuncusu Akakpo:

Trabzonspor'un Savunma Oyuncusu Akakpo:

"Kısa vadede takımımızın ligi mümkün olan en üst noktada bitirmesini istiyorum. 6'da 6 yapabiliriz"-"Galatasaraylı Chedjou beni Türkiye’ye gelmem için ikna etti" -"Trabzonspor çatısı altında Şampiyonlar Ligi’nde forma giyme hayalim var"


TRABZON (AA) - Trabzonspor'un savunma oyuncusu Serge Akakpo, ligi mümkün olan en üst noktada bitirmek istediklerini söyledi.

Serge Akakpo, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Ukrayna liginde forma giyerken ülkede yaşanan karışıklık nedeniyle ayrıldığını belirterek, "Sezon başında 1461 Trabzon'a transfer oldum. Benim için büyük bir kariyer değişikliği oldu. Çünkü Ukrayna'da birinci lig takımı olan Hoverla Uzhhorod'da forma giyiyordum. Bu ülkede olmaktan memnundum ve Metalist Kharkiv'e transferim söz konusuydu. Hatta bitmek üzereydi ancak son anda iptal oldu" ifadesini kullandı.

Türkiye'ye gelmesinin kendisi için iyi olduğunu anlatan Akakpo, şunları kaydetti:

"Fransa, Portekiz ve Belçika takımlarından transfer teklifleri aldım ancak yakın arkadaşlarım olduğu için burayı tercih ettim. Galatasaray'da oynayan Aurelien Chedjou, yakın arkadaşım. Chedjou beni Türkiye'ye gelmem için ikna etti. Birlikte tatil yaparken sürekli Türkiye'den ve ülkedeki futbola karşı olumlu atmosferden bahsetti. Sonrasında 1461 Trabzon'dan gelen teklifi kabul ettim. Başta benim için geri adım gibi görülse de sonrasında bu kararımın yerinde olduğunu anladım. Başta Türkiye'deki futbola adaptasyon sorunu yaşadım ama bunu kısa sürede aştım. Sonrasında da Süper Lig'de forma giyme şansı buldum."

Akakpo, Trabzonspor'a transfer olmanın kendisini son derece mutlu ettiğini söyleyerek, "Kısa sürede 3 farklı takımda farklı partnerle oynamak durumunda kaldım ancak buna adapte oldum. Benim futbol anlayışım Süper Lig'e daha uygun. Süper Lig'de daha hızlı karar verip oynamalısınız. Futbol anlamında buna uyum sağladığımı düşünüyorum." diye görüş belirtti.


- "Ligde hiçbir takım bizden daha iyi değil"

Bordo-mavili takımın kaliteli oyunculara sahip olduğunu kaydeden Akakpo, şöyle devam etti:

"Bu kadar kaliteli oyunculara sahip bir takımın çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Daha öz güvenli ve inançlı oynamamız lazım. Trabzonspor sayesinde diğer takımları da izleme imkanı buldum. Hiçbir takımın bizden daha iyi olduğunu görmedim. Kendimize daha inanarak oynamalıyız. Bu kadronun en kötü ihtimalle ilk 5 içerisinde olması lazım. Şimdi geriye 6 hafta kaldı. Bu altı haftada alacağımız sonuçlarla diğer takımlardan daha iyi olduğumuzu göstermemiz gerekiyor."

Serge Akakpo, Medipol Başakşehir maçında attığı golün kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, "Savunma oyuncularının gol atmak için fazla fırsatı olmuyor. Duran toplar en büyük fırsat. Attığım gol beni çok mutlu etti. Üstelik takım gerideyken atmam ve skora denge getirmesi de çok önemli. Sonrasında ikinci golü atıp maçı kazanacağımıza inandım ama olmadı. Gollerimin devam etmesini isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Hedeflerine de değinen Akakpo, şunları aktardı:

"Kısa vadede takımımızın ligi mümkün olan en üst noktada bitirmesini istiyorum. 6'da 6 yapabiliriz. Buna inanıyorum. Orta vadede ise öncelikle gelecek sezon nerede olacağımı görmek istiyorum. Bu şehirde ve takımda kendimi iyi hissediyorum ve daha uzun süre oynamak istiyorum ancak bu sadece bana bağlı değil. Sezon sonu yönetim kurulumuzla konuşacağız ama ben gelecek sezon ve daha ilerisinde bu takımda oynadığımı görüyorum. Buraya gelmeden önce Trabzonspor'u hep ligin zirvesinde ve Avrupa kupalarında mücadele ederken görüyordum. Trabzonspor formasıyla Avrupa kupalarında oynamak, o duyguyu yaşamak ve taraftarlarımıza yaşatmak istiyorum. Bunun olabileceğini düşünüyorum."


-"Şampiyonlar Ligi'nde forma giyme hayalim var"

Togolu futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde de oynamak istediğini belirterek, "Uzun vadede Trabzonspor çatısı altında Şampiyonlar Ligi'nde forma giyme hayalim var. Milli bir oyuncuyum. Bu düzeyde önemli maçlara çıktım. Afrika Kupası'nda önemli futbolcularla ve yine önemli futbolculara karşı oynadım. Ancak hiç Avrupa kupalarında yer alamadım. Şimdi bu hedefi gerçekleştirmek isterim." ifadesini kullandı.

Akakpo, bordo-mavili taraftarlara değinerek, "Taraftarlarımız yenildiğimiz zaman bile bize moral verip destek oluyor. Ateşli bir taraftarımız var. Gönülden bağlı oldukları takımın başarısını istiyorlar sadece. Kazanamasa bile oyuncuların ellerinden gelenin en iyisini sahaya yansıtmasını bekliyorlar. Bizim görevimiz de onların isteklerini yerine getirmek. Taraftarlarımız futbolu çok iyi biliyor. İyi mücadele edip yenildiğinizde bile büyük destek veriyorlar." diye görüş belirtti.