Trafik cezası yüzünden yolcuları indirdi !

Trafik cezası yüzünden yolcuları indirdi !

Giresun'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsünün şoförü yediği cezalar yüzünden yolcuları otobüsten indirdi.

Giresun'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsünün şoförü, Trafik Elektronik Denetleme Sisteminden (TEDES) yediği trafik cezaları gerekçe göstererek Amasya'da yolcuları indirerek eylem yaptı.

Son 1 yılda hız sınırı ihlal etmekten yediği trafik cezaları nedeniyle Samsun- İstanbulkarayolunun Merzifon TEDES hız kontrol bölgesinde otobüsü durdurarak yolcuları indiren Mevlüt Top'un yolu trafiğe kapamasına trafik polisleri izin vermedi. TEDES nedeniyle kısa sürede yediği cezalar için yetkilerden çözüm isteyen Top'a otobüsteki yolcular da destek verdi.

EVE HER SABAH CEZA GELİYOR

Top, yaptığı açıklama, Giresun-İstanbul arasında yolcu taşıdığını ve Merzifon'dan her geçtiğinde kısa aralıklarla TEDES cezası yediğini söyledi.

TEDES'ten dolayı psikolojisinin bozulduğu anlatan Top, "Artık bu cezalardan bıktım, her sabah evime ceza makbuzu geliyor. Yetkililerden bu konuyu bir çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz. Bir dakika arayla peş peşe yediğim cezalar var, ben kazancımı bu cezalara yatırmaya başladım. Son 1 yıl içinde TEDES yüzünden ödediğim trafik cezası 13 bin lira. Sadece Merzifon'da yemiyoruz bu cezaları, Osmancık'ta, Ordu'da Türkiye'nin her yerinde." diye konuştu.

Hızlı araç kullanmaya her zaman karşı olduğunu dile getiren Top, şunları kaydetti:

BIKTIM ARTIK

"Benim 51 kilometre hızla yediğim ceza var, insaf diyorum başka birşey demiyorum. Biz çocuklarımızın rızkını bu cezalara yatırıyoruz. Ben her gün İstanbul'a yolcu götürüyorum ve bu yoldan geçiyorum. Her seferinde ceza yiyorum, bıktım artık. Ben 30 yıllık şoförüm son bir yılda yediğim cezayı, meslek hayatım boyunca yemedim. Bu soruna artık bir çözüm istiyoruz. İsyan ettim artık, dayanamıyorum. Devletimiz çok güzel yollar yaptı bu yollarda bu hızla ceza yemek bizleri üzüyor."

YOLCULAR DA DESTEK VERDİ

Yolculardan Ahmet Gül ise otobüs şoförünün eylemine destek verdiklerini ifade ederek, "Otobüs şoförümüz bize çektiği sıkıntıyı anlattı ve otobüsü durdurup eylem yapacağını söyledi. Biz de kabul ettik ve kendisine destek verdik. Onlar bizim canımızı taşıyor sıkıntı çekmelerini istemiyoruz." dedi.
Polisler 1 saat süren uğraşın ardından şoförü ikna ederek eylemi sonlandırdı.

AA