Trafikte kaç kadın sürücü var?

Trafikte kaç kadın sürücü var?

Direksiyon başına geçen her 100 kişiden 20'si kadın sürücü.

Kadın sürücü oranının yüzde 6 oranında arttığına vurgu yapılan incelemede şu görüşlere yer verildi:

"Kadın sürücülerin, erkek sürücülere oranı da artmaktadır. 2001 yılında kadın sürücülerin oranı tüm sürücülere göre yüzde 14 iken 2011 yılı sonu itibariyle bu oran yüzde 20'ye ulaşmıştır. Halen ülkemizde yaklaşık 23 milyon sürücü vardır ve 2011 yılı sonu itibariyle bu sayının yaklaşık 4,5 milyonunu kadın sürücüler oluşturmaktadır."

Öte yandan yine Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre trafik kazaları; yaklaşık yüzde 90 oranında sürücü, yüzde 9 oranında yaya ve yüzde 1 oranında da yolcu, yol ve araç kusurları sebebiyle gerçekleşiyor. Kazalara en fazla karışan araç türleri sırasıyla otomobil yüzde 50, kamyonet yüzde 16 ve motosiklet yüzde 11 olarak ortaya çıkıyor. Ölümlü ve yaralamaları kazalara sebep olan öncelikli sürücü kusurları ise sırasıyla şöyle:

Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak yüzde 32, kavşak, geçit veya kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak yüzde 17, dönüş kurallarına uymamak yüzde 15 ve takip mesafesini ayarlayamama yüzde 10 olarak gerçekleşiyor.