Trump - Erdoğan görüşmesinin detayları ortaya çıktı

Trump - Erdoğan görüşmesinin detayları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın yaptığı telefon görüşmesinin detayları ilk kez ortaya çıktı.

Donald Trump başkan seçildikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yapmıştı. O telefon görüşmesinin detayları ortaya çıktı. Diken'de yazan Amberin Zaman günün görüşmenin detaylarını aktardı.

Telefon görüşmesinin detayları hakkında bilgi veren resmi kaynaklar, konuşmanın ‘inanılmaz iyi’ ve ‘oldukça renkli’ geçtiğini söyledi.

TRUMP ERDOĞAN'A NE DEDİ?

Kaynaklara göre Trump, “İyi akşamlar, size gerçekten çok büyük hürmet duyuyorum. Ülkeniz için çok iyi şeyler yaptınız” diye söze başladı.

Ardından da kızının büyük bir Erdoğan hayranı olduğunu şu sözlerle ortaya koydu;

-“Ivanka yanımda, hat bağlantısını o kurdu. Sizin çok büyük hayranınız ve taraftarınız”.

Trump Erdoğan görüşmesinin magazin yönü dışında da son derece olumlu geçtiğini aktaran kaynaklar, Erdoğan’ın IŞİD, Fethullah Gülen, PYD ve Musul ile ilgili Türkiye’nin derin kaygılarını paylaştığını bildirdi.

DURUMUNUZU ANLIYORUM
Konuların detaya girilmeden ele alındığı belirtilirken, Trump’ın “Durumunuzu anlıyorum, sıkıntılarınızı anlıyorum. Bu konularda bir çözüm getirmemiz, birlikte çalışmamız gerekiyor” dediği kaydedildi.

Erdoğan ise Türkiye’nin IŞİD’e karşı verdiği mücadelede katettiği mesafe hakkında bilgi verdi.

İkilinin, Trump’ın resmen başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk 90 gün içerisinde yapılması planlanan mini NATO zirvesinde bir araya gelmesi bekleniyor.

AYDIN DOĞAN'IN DAMADI YAKIN DOST ÇIKTI

Aynı kaynaklar, Aydın Doğan’ı da sevindirecek bilgiler aktardı. Buna göre Trump, Erdoğan ile konuşması sırasında Doğan’ın damadı ve Türkiye’deki ortağı Mehmet Ali Yalçındağ’dan ‘yakın arkadaşım’ diye bahsetmiş. Trump ayrıca Yalçındağ hakkında ‘sizin büyük hayranınızdır’ diye de eklemiş. Yalçındağ konusunu Trump’ın açtığı söyleniyor.

MEHMET ALİ YALÇINDAĞ - TRUMP İLİŞKİSİ
Hatırlarsınız Yalçındağ Redhack’in, Enerji Bakanı ve Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a ait olduğu iddia edilen binlerce maili sızdırmasının ardından zor günler yaşamıştı.  Doğan Medya CEO’luğundan istifa etmek zorunda kalan Mehmet Ali Yalçındağ'a Trump'ın seçilmesi yeniden itibar sağladı. Görüşme aynı zamanda, Trump’ın başkanlığının Aydın Doğan ile Erdoğan arasındaki ilişkilere de olumlu etki edeceğinin bir göstergesi.