TSK Cinderes belde merkezini temizledi !

Güncelleme:

TSK ve ÖSO, Afrin'in Cinderes belde merkezini teröristlerden temizledi.

TSK ve ÖSO, Afrin çevresindeki beldeleri teker teker teröristlerden temizlemeye devam ediyor. Raco’nun tamamen ele geçirilmesinin ardından, Afrin’e açılan kapı niteliğini taşıyan kritik Cinderes beldesi teröristlerden temizlendi. Bölgede çatışmaların yer yer devam ettiği bildirildi.

Kaçmaya çalışan teröristler TSK'ya ait silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef alındı.

KESKİN NİŞANCI VURULDU

Öte yandan Cinderes’teki operasyondan gelen bir görüntüde dikkat çekti. ÖSO tarafından paylaşılan bir görüntü de, YPG'nin keskin nişancısı roketatar ile böyle etkisiz hale getirildi.

TSK Cinderes belde merkezini temizledi ! - Resim : 1

SIRADA MABATLI VAR

Afrin, bir ilçe merkezi ve Raco, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere altı belde merkezinden oluşuyor. Cinderes’in de alınmasıyla, ilçe merkezi ve Mabatlı dışındaki bütün beldeler Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin kontrolüne geçti. TSK ve ÖSO unsurları, henüz Mabatlı beldesine yönelik operasyonlara  başlamadı.

Merkezleri ele geçirilen diğer beldelere ait bazı köylerin de  harekatın ilerleyen safhalarında teröristlerden temizlenmesi bekleniyor.

Operasyonda alınan son noktalarla birlikte Afrin merkeze 7 kilometrelik mesafe kaldı.

3055 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3055 oldu.

Seçiniz...