TSK operasyonlarında kaç YPG'li öldürüldü ?

TSK operasyonlarında kaç YPG'li öldürüldü ?

TSK'nın YPG mevzilerine yönelik top atışlarında 90 hedefin vurulduğu, 150 teröristin öldürüldüğü iddia edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yaptığı devasa misillemenin boyutları rakamlara yansıdı. Cumartesi sabahı Türk topraklarına Suriyetarafından ateş açılması üzerine sınırların korunması kararlılığı ve Türkiye'nin hassasiyetinin vurgulanması için Fırtına obüsleriyle tam 261 misilleme atışı yapıldı. PYD'nin askeri kanadı YPG'nin mühimmat ve can kaybı ağır oldu.

90 HEDEF VURULDU

Sabah'tan Yahya Bostan ve Ekrem Çoban'ın haberine göre, Pazar sabahı ise Hatay'a düşen bir havan topuna Fırtına obüslerinden 106 atışla karşılık verildi. İki günde yapılan toplam 367 obüs atışında Suriye'deki YPG örgütüne ait 90 hedef vuruldu. İstihbarat birimleri, YPG'ye yönelik top atışları üzerine alanda saha çalışması yaptı. İHA'larla desteklenen çalışma sonucu YPG'ye verilen zarar ortaya çıktı. 2 günü kapsayan operasyonda YPG 62 militanını kaybetti. 50 YPG'li ise yaralandı.

HAVAALANI TAM İSABET! CAN KAYBI 150'Yİ BULDU

YPG'nin Azez'de ilerleme çabaları ve Minniğ havaalanından Türkiye'ye dönük saldırı olacağı istihbaratı üzerine Fırtına obüsleri pazartesi günü namlularını bu noktaya çevirdi.YPG'nin ele geçirdiği havaalanında baraka ve idari birimler vuruldu. Rus uçaklarının kullanımı için uzatıldığı tahmin edilen pistin bir bölümü kullanılamaz hale getirildi. Pazartesi günü yapılan atışlarla vurulan toplam hedef sayısı 100'ü geçti. 3 günde yaklaşık 400 atış yapılmış oldu. Kilis'te, Öncüpınar'daki Akçabağlar Üs Bölgesi'ndeki hakim tepeye konuşlu bulunan 4. Hudut Bölük Komutanlığı'na bağlı Fırtına obüsleri, dün sabah09.45'ten itibaren Suriye'nin Azez kentine bağlı Matar Minnag Havaalanı ile Tel Rıfat kasabasındaki PYD hedeflerini vurdu. Dün devam eden top atışlarıyla PYD'nin can kaybının 150'yi bulduğu öğrenildi.

RUSYA IŞİD'E SALDIRMIYOR

Rusya Esad ve PYD'ye destek için muhaliflerin kontrolündeki Halep ve Azez dahil kasaba ve yerleşim yerlerini vurmaya devam ediyor. Halep'in kuzeyinde bulunan IŞİD'in elindeki Al Bab, Ahktarin kentleriyle, yine Azez kentine 8 kilometre mesafedeki Savran Soran köylerine ise saldırmıyor.

"TÜRKİYE, KOALİSYONLA KARA HAREKATINI GÖRÜŞÜYOR"

Reuters haber ajansının haberine göre Türkiye Suriye'de olası bir kara operasyonunu IŞİDkarşıtı koalisyon ile görüşüyor. Habere göre Reuters'e konuşan bir Türk yetkili tek taraflı operasyon istemediklerini söylediyerek, "Suriye'deki savaşı kara harekatı düzenlemeden bitirmek olanaksız hale geldi. ABD ve Batılı müttefikler de operasyona katılmalı" dedi.

ŞUBAT SONUNDA SUUDİ ARABİSTAN GELİYOR

Suudi Arabistan'ın savaş uçaklarını şubat ayı sonunda İncirlik Üssü'ne göndereceğini belirten yetkili, YPG'nin toprak kazanma amacında olduğunu ve topçu ateşinin angajman kuralları çerçevesinde yapıldığını kaydetti. New York Times gazetesi ise iki büyük güç olarak niteleği Rusya ve Türkiye arasındaki gerilimin arttığını belirterek YPG'nin ilerleyişinin Türkiye'de yarattığı öfkeye dikkat çekti.