TSK resmen açıkladı ! Menbiç anlaşması tamam !

TSK resmen açıkladı ! Menbiç anlaşması tamam !
Güncelleme:

TSK, Türk ve ABD'li yetkililerin Menbiç yol haritası konusunda anlaştığını duyurdu.

Türk ve ABD'li askeri yetkililer, Menbiç Uygulama Planı konusunda mutabık kalarak, metnin her iki ülkenin üst makamlarına sunulmasını kararlaştırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamaya göre, iki ülkenin askeri yetkilileri, 12-13 Haziran tarihleri arasında Almanya'nın Stuttgart kentinde bir araya geldi.

Yetkililer, mutabık kalınan metnin, her iki ülkenin üst makamlarına sunulmasını kararlaştırdı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Curtis Scaparrotti ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İki isim, Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik durumu ile Menbiç yol haritasıyla belirlenen güvenlik prensiplerini ele aldı.

Ankara ile Washington arasında gerçekleştirilen anlaşmaya göre, YPG, Menbiç'ten 4 Temmuz tarihi itibarıyla çekilmeye başlayacak. Süreç 90 gün içinde tamamlanacak.

HULUSİ AKAR, NATO KOMUTANI İLE GÖRÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin TSK’dan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Suriye kuzeyindeki mevcut güvenlik durumu ile daha önce mutabık kalınan Menbiç yol haritası doğrultusunda belirlenen güvenlik prensiplerinin uygulaması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Seçiniz...