TSK'da 1.200 şüpheli isim

TSK'da 1.200 şüpheli isim

TSK'daki personel incelemesinde 1200 isim belirlendi.

Vatan gazetesinden Murat Çelik, bugünkü köşe yazısında TSK'daki "paralel yapı" araştırması hakkındaki duyumlarını kaleme aldı:

“PERGİN” (Personel Güvenlik İncelemesi), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Yüksek Disiplin Kurulu, kendisine sevk edilen (yani şüpheli ya da bir şekilde şüpheli durumuna düşen / düşürelen) personeli ile ilgili bir karar verirken, “PERGİN Yönergesi”ne göre hareket ediyor.

1200 şüpheli var

1.200, TSK’ya iletilen personel sayısı. Şüpheli görülen personel sayısı! Tekrar edeyim. Bin iki yüz.

Haziran’ın ortasına yaklaştık. Ağustos başında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplanacak. O toplantıya kimin başkanlık edeceği şimdilik bilinmiyor. Çünkü ‘başbakan’ kim olacak, henüz meçhul. Ama YAŞ kararlarının resmiyet kazanması için gereken son imzanın sahibi belli. Bir buçuk ay sonra; TSK’nin hem yeni komuta kademesi şekillenecek hem de orta ve uzun vadede ordunun geleceğini oluşturacak alt kadrolar.

Sandıktan çıkan tablo, şu ana kadar sadece ‘siyasi’ sonuçları itibariyle tartışılıyor malum. Ama ‘devamlılığın esas olduğu bir devlet yapısı’ da var. Milli Siyaset Güvenlik Belgesi... İçinde artık, ‘tehdit’ olarak ‘paralel yapı’ başlığının da yer aldığı ‘Kırmızı Kitap’ yani.