TSK'dan Suriye'ye ''şok dalga'' saldırısı

TSK'dan Suriye'ye ''şok dalga'' saldırısı
Güncelleme:

İdlib'de Esad rejiminin saldırısında 33 askerimizin şehit olmasının ardından TSK, rejim hedeflerini ateş altına aldı. Operasyonda çok sayıda rejim askeri ve milisinin öldürüldüğü belirtildi.

Suriye'nin İdlib kentinde 33 askerimizin şehit olduğu saldırı sonrası TSK, Esed Rejimi Güçleri'ne misilleme saldırılarına devam ediyor.

Askeri bir yetkilinin “Şok dalga saldırıları” olarak nitelendirdiği operasyonlarda çok sayıda rejim askeri ile milisinin öldürüldüğü belirtildi.

Independent Türkçe'nin haberine göre; Esed Rejimi'nin hain saldırısı sonrası TSK'nın vurduğu en önemli hedeflerden biri Hama'nın kuzeyindeki Curin Askeri Üssü'ydü. Çok sayıda zırhlı araç ile askeri personelin yer aldığı bu üste Rus özel güvenlik şirketi Wagner'e mensup savaşçılar ile Rusya destekli rejim yanlısı bir örgüt olan Kaplan Kuvvetleri'ne bağlı milislerin bulunduğu öğrenildi.

F-16'LAR TÜRKİYE İÇİNDEN VURDU
TSK operasyonlarında Kasırga füzeleri ile F16'lar da kullanıldı. F-16'lar bu operasyonlara Türkiye hava sahası içinden katıldı. Yetkiller, operasyonlarda silahlı insansız hava araçlarından da (SİHA) güçlü bir şekilde faydalanıldığını belirtti.

MSB: 56 REJİM UNSURU ÖLDÜRÜLDÜ
Milli Savunma Bakanlığı, operasyonlarda 8 tank, 4 zırhlı muharebe aracı, 5 obüs ve 2 çok namlulu roketatarın imha edildiğini, 56 rejim unsurunun da etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Etiketler Suriye TSK Îdlib