Tübitak 47. Eskişehir Bölge Finalinde Derece Aldılar

Tübitak 47. Eskişehir Bölge Finalinde Derece Aldılar

Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gediz Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi...

Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gediz Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi katıldıkları TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Eskişehir Bölge Finalinde büyük bir başarıya imza attılar.

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finaline katılan Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilgisayar dalındaki "Artırılmış Gerçeklik Kullanarak Ders Kitaplarının Canlandırılması" adlı projesi ile, Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi matematik dalındaki "Tamıl Dikdörtgenler Prizması" adlı projesi ile bölge ikincisi olurken, Gediz Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi de gene matematik dalında "Yarım Açıdan Pisagor Üçlüsüne" adlı projesi ile bölge üçüncüsü oldu.

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, 100 proje içerisine girerek TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Eskişehir Bölge Finalinde ikinci olan Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile üçüncü olan Gediz Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi öğrencilerini ve idarecilerini elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti. (MA-EFE)