TÜDER Başkanı Küçük'ten Bakanlık ve yerel yönetimlere çağrı

TÜDER Başkanı Küçük'ten Bakanlık ve yerel yönetimlere çağrı
Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, koronavirüs salgını büyürken, sebze ve meyvelerin hallerdeki toptan satış fiyatlarında ve manav ve marketlerdeki perakende satış fiyatlarındaki aşırı artışlara dikkat çekerek, Bakanlık ve yerel yönetimlere çağrıda bulundu.

Korona ile mücadele kapsamında alınan tedbirler sonrası, sebze ve meyvelerin hallerdeki toptan satış fiyatlarında ve manav ve marketlerdeki perakende satış fiyatlarında aşırı artışa dikkat çeken Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, "Başta Tarım ve Ticaret Bakanlığı olmak üzere, yetkili tüm kurumları, yerel yönetimleri göreve davet ediyor, tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumaya yönelik acil tedbirler almaya davet ediyoruz. " dedi.

İşte Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük'ün o uyarısı:

Korona ile mücadele kapsamında alınan tedbirler sonrası, sebze ve meyvelerin hallerdeki toptan satış fiyatlarında ve manav ve marketlerdeki perakende satış fiyatlarında aşırı artış dikkat çekmektedir.
Bu durumdan hem manav ve marketler, hem de tüketiciler şikayetçi. Özellikle hal çıkış fiyatlarındaki artış, doğrudan tüketici fiyatlarına yansımaktadır.

İstanbul başta olmak üzere, büyükşehirlerde halk pazarlarına getirilen kısıtlamalar ile uygulanan sokağa çıkma yasakları, tüketicileri en yakın market veya manavdan alışveriş yapmaya mecbur bırakmaktadır. Bu da tüketiciye işyerleri arasında fiyat mukayesesi yapma ve en uygun yerden alışveriş yapma imkanı vermemektedir.

Yetkililerin gıda ürünleri üretim ve sevkiyatında sorun olmadığını belirtmesine rağmen, fiyatların aşırı yükselmesi, fahiş fiyat uygulama ve aşırı kazanç sağlama fırsatçılığını gündeme getirmektedir.
Toplum ve birey olarak, ekonomik ve sosyal açıdan zor günler geçirirken, vatandaşın temel ihtiyaç maddesi olan sebze ve meyve fiyatları üzerinden fırsatçılık yapmak, bunu kazanca çevirmek, kabul edilebilir bir durum değildir.

Başta Tarım ve Ticaret Bakanlığı olmak üzere, yetkili tüm kurumları, yerel yönetimleri göreve davet ediyor, tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumaya yönelik acil tedbirler almaya davet ediyoruz.
Kamuoyuna ve yetkililere önemle duyurulur.
Saygılarımızla.

Levent Küçük
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği/TÜDER