TÜİSAD'dan Avrupa'ya tarihi tepki !

TÜİSAD'dan Avrupa'ya tarihi tepki !

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes'tan Avrupa'ya sert sözler..

TÜSİAD, Gümrük Birliği’nin derinleştirilmesinin iş dünyasına etkilerini analiz ettiği “Gümrük Birliği’nde Yeni Dönem ve İş Dünyası’’ raporunun tanıtım toplantısı bugün yapıldı.

Başkan Cansen Başaran Symes, “Gümrük Birliği’nde Yeni Dönem ve İş Dünyası”  başlıklı raporun tanıtım toplantısında konuşurken, “

Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, “Türkiye göçmenlere karşı AB’nin tampon bölgesi veya kapı bekçisi olamaz’’ dedi.

“SORUNLARLA MÜCADELE EDEBİLMENİN EN İYİ YOLU AB’NİN TAM ÜYESİ OLAN BİR TÜRKİYE’DİR’’

Türkiye-AB üyelik süreci sadece teknik kriterlerde ve ekonomide değil, demokratik siyasal değerlerde de mümkün olabilecek en uygun ortaklaşmayı yakalama sürecidir. Türkiye’nin AB’nin de parçası olduğu transatlantik dünyanın özgürlükçü değerleriyle de bütünleşme sürecidir. Tarihsel yönelimimizin gereği de budur. Bu yüzden reformları sadece teknik boyutuna indirgeyen bir yaklaşımı, ya da Gümrük Birliği’nin derinleştirilmesi yoluyla sadece tek pazara katılıma dayalı bir ekonomik ortaklık anlayışıyla yetinmemiz düşünülemez.

AB ile sadece çıkarlarımız değil, değerlerimiz ve başa çıkmaya çalıştığımız sorunlar da ortaktır. Bunlarla mücadele edebilmenin en iyi yolu ise AB’nin tam üyesi olan bir Türkiye’dir. AB’nin dışında, en dış çemberinde veya kıyısında köşesinde duran, gerekli gördüğü zaman işbirliği yapmak zorunda kaldığı, ekonomik bütünleşmeyle yetindiği, demokrasisindeki gerilemelere ve siyasal değerler arasındaki ayrışmaya kısa vadeli ödünler için göz yumduğu bir Türkiye asla değildir.’