Tüketicilerin Masaj ve SPA kullanım tercihleri

Tüketicilerin Masaj ve SPA kullanım tercihleri

Spafoni.com, ''Masaj ve SPA Kullanım Alışkanlıkları Araştırması'' sonuçları açıklandı.

Spafoni.com’un, mevcut müşteri ve tüketici datalarını kullanarak, spa ve masaj kullanım alışkanlıklarını anlamak, tüketicilerin ihtiyaçlarını ortaya çıkararak sektörün daha kaliteli hizmet vermesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğiz “Masaj ve SPA Kullanım Alışkanlıkları Araştırması” sonuçları açıklandı.

Türkiye’de hizmet kalitesiyle öne çıkan spa, masaj ve sağlık merkezlerini bir araya toplayarak, her zevke ve bütçeye uygun hamam, masaj  ve sağlık hizmetlerini sunma vizyonu doğrultusunda, mevcut pazarı anlama ve daha iyi hizmet anlayışı sunma çabası ile Spafoni.com’un başlattığı araştırmanın sonuçları açıklandı.  Spafoni.com, gerçekleştirdiği lansmanın ardından hemen sonra, kaliteli hizmet veren spa ve masaj salonları ile tek tek bir araya gelerek, Spafoni.com’un hem tüketicilere hem de müşterilere sağladığı faydalar çerçevesinde, sektördeki kaliteli hizmet anlayışını arttırmak isteyen merkezler için nasıl farklı fırsatlar sunduklarını anlatıyor.

“2.500 tesis, 10bin kişi ve 400milyon dolarlık pazarda doğru hizmet ile doğru servisi sunmak önemli.”

Spafoni.com’un Kurucuları Mazhar Özgür ve Cenk Yurdakul, Türkiye’de termal tesislerle birlikte spa, masaj salonu ve sağlık merkezleri sayılarının 2.500’e çıktığının ve buralarda yaklaşık olarak 10 bin kişinin çalıştığını söylüyor. Sektörün büyüklüğünün ise spa konseptiyle anılan otellerle birlikte yaklaşık olarak 400 milyon dolar civarında olduğunu ve özellikle spa konseptli otellerden dolayı sektörde yaklaşık 1000 kadar Uzakdoğulu’nun hizmet verildiğinden bahsediyor.  İşte bu yüzden iş ortaklarına toplu iletişim çözümleri, kurumsal müşterilerine doğru hizmet vermenin öneminden bahseden Özgür ve Yurdakul, bu anlamda ilk adım olarak doğru ihtiyaçlar ve bu ihtiyaçlara cevap veren alt yapı, yönetim ve pazarlama alanlarındaki ihtiyaçlara özel çözümler için bu araştırmanın öneminin altını çiziyor.

Tüketicilerin Masaj ve SPA kullanım tercihleri

-Spa ve masaj kullanımı konusunda rezarvasyonların % 67’si kadınlar tarafından gerçekleştiriliyor.

-Spa ve masaj kullanımı tercihlerinde  %31 termal oteller, %37 Spa & wellness konsept otelleri ve %32 şehir spa & masaj salonları tercih ediliyor.

-Spa ve masaj kullanımında  25 – 35 yaş arası %29, 35 – 45 yaş arası %37 ve 45 yaş üzerinde ise %32  oranında tercih ediliyor.

-Spa’lardaki kullanıma baktığımızda genel olarak havuzlar %28, ıslak banyolar %34,  kuru banyolar %29 ve soğuk banyoların kullanım oranı %9 şeklinde dağılıyor.

-Spa’lardaki terapi ve masaj kullanım dağılımı incelendiğinde %30 aromaterapi, %18 Thai, %11 köpük ve %28 ile selülit masajının en çok tercih edildiği görülüyor.

-Kadınlar en çok güzellik ya da cleopatro banyosunu tercih ediyor.

-Genç profesyonel ya da plaza çalışanı olarak nitelendirilen kitlelerin %50’si anti-stress masajlarını tercih ediyor.

-45 yaş üzerindeki kitlelerde her 3 kişiden biri ise sağlığa bağlı sebeplerden ötürü refloxolgy masajlarını da tercih ediyor.