Tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi ! Sayıma geçildi

Tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi ! Sayıma geçildi
Güncelleme:

Yurt genelinde yapılan yerel seçimlerde tüm illerdeki sandıklar kapandı. Sandıkların kapanmasının ardından sayıma geçildi.

Türkiye genelinde 57 milyon seçmen Yerel Seçimler için sandık başına gitti. Oy verme işlemi yurt genelinde saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

Herkesin merak ettiği son dakika haberi... Yerel Seçim Sonuçları saat kaçta açıklanacak? Yerel Seçimler'in yapıldığı 31 Mart günü neler yaşandı?

5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için gerçekleştirilen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yurt içinde 57 milyon 58 bin 636 seçmen için 194 bin 390 sandık hazırlandı.

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme işlemi saat 07.00’de başladı. Bu kentlerde saat 16.00 itibarıyla sandıklar kapandı. 

Bu illerin dışında kalan diğer illerde ise oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Bu illerde yaşayan seçmenler, saat 17.00'ye kadar oylarını kullandı. 

Yurt genelinde bütün sandıkların kapanmasının ardından oy sayımına geçildi.

OY PUSULASI SAYIM SIRASI

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılıyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağı kaldırılmadan sonuçlar açıklanamayacak.

DÜĞÜNLER SAAT 18.00'DEN SONRA YAPILABİLECEK

Oy verme günü düğünler seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra yapılabilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde belirtilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Oy verme günü radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.
Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar, saat 21.00'den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek

AA

Etiketler doğu oy verme işlem