Tümgeneral NATO toplantısındaki boş bardakları topladı, AA da servis etti!

Güncelleme:

Belçika’nın başkenti Brüksel gerçekleşen NATO toplantıısnda TSK’yı temsil eden Tümgeneral Göksel Kahya'nın toplantı sırasında boş çay bardaklarını topladığı anlara dair görüntüler ortalığı karıştırdı.

Türkiye’den NATO’ya katılım için onay bekleyen İsveç ve Finlandiya’nın değerlendirildiği toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) temsil eden Tümgeneral Göksel Kahya, masadaki boş bardakları topladı.

Görüntüleri servis eden Anadolu Ajansı ve yayınlayan yandaş medya tepki çekerken, o anları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın’ın da izlediği görüldü.

Gazeteci Barış Terkoğlu’nun yaptığı “NATO’daki zirve haberini izliyoruz. TSK’yı NATO’da temsil eden Tümgeneral Göksel Kahya, boş bardakları topluyor. Devletin ajansı o anı dünyaya servis ediyor. Umarım bulaşıkları da yıkatmıyorlardır! Eskiden üniforma itibarı, kurum gelenekleri, diplomatik terbiye vardı. Yazık oldu!” paylaşımı alıntılayan CHP’li Muharrem Erkek de tepki gösterdi.

Muharrem Erkek paylaşımında “Sadece bir kişinin itibarını korumak için kurgulanmış sistemin sonucu. Bu kadarı fazla ama…” ifadelerini kullandı.