Tunceli Ygs'de İlk 10 Arasına Girdi

Tunceli Ygs'de İlk 10 Arasına Girdi

Tunceli Valisi Kaymak:"Tunceli halkının aydın ve eğitime çok önem vermesinin bu başarıda payı büyük"

TUNCELİ (AA) - Tunceli, son 3 yıldır Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) Türkiye birinciliğinin yanı sıra Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda da (YGS) ilk 10 şehir arasına girmeyi başardı.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YGS'de bu yıl il olarak güzel sonuçlar aldıklarını söyledi.

Net sıralamalar veremediklerini belirten Kaymak, şöyle konuştu:

"Tunceli, bu yıl YGS'de ilk 10 il arasına girmeyi başardı. Yeni açıklanan sonuçlara göre YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puan türlerinde ilk 10'a girdiğimizin raporu geldi. Bundan dolayı çok mutluyuz. Tunceli halkının aydın ve eğitime çok önem vermesinin bu başarıda payı büyük. Öğretmenlerimizin çoğunun yerli, ildeki öğretmen hareketliliğinin az olması, okuryazar oranının yüksek olması ve okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının çok üzerinde olmamız, bu başarıya katkı sağlamaktadır. Tabi eğitim yatırımlarımızın devam etmesi de en büyük etkenlerden birisidir."

Vali Kaymak, bu başarının sürekliliğini sağlayacaklarını dile getirdi.

Kendilerinin bu başarıyı başka illere kaptırmamak adına yatırımlarına devam ettiklerini belirten Osman Kaymak, "Ama binalar başarı getirmiyor. Şüphesiz onlar da etken ama asıl başarı velilerin duyarlılığı, öğretmenlerimizin kararlılığı ve öğrencilerimizin zeki olmasıdır. Bundan dolayı Tunceli Valisi olarak öğretmenlerimi, öğrencilerimi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Ümit ederim bu başarı devam eder." diye konuştu.