Türk Bayrağına Hakaret

Türk Bayrağına Hakaret

Türk bayrağına tükürdüğü ve 2 kişiyi yaraladığı iddia edilen şüpheli hakkında 8 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

İSTANBUL (AA) - Türk bayrağına tükürdüğü ve çıkan kavgada 2 kişiyi yaraladığı iddia edilen Irak uyruklu Sherwan Arif Mohammed hakkında ''basit yaralama'' ve ''devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama'' suçlarından 8 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ahmet Topalfakıoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, 13 Ağustos 2015 tarihinde, Bakırköy İncirli Caddesi'nde camında Türk bayrağı olan aracın içinde müştekiler Ömer Cihan Doğru ile Hüseyin Kıtay'ın bulunduğu kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Mohammed'in Türk bayrağına tükürdüğü ve şüpheliyle müştekiler arasında tartışma yaşandığı, tartışmanın kavgaya dönüştüğü anlatıldı.

Kavga sırasında müşteki Doğru'nun bedeninde basit tıbbi müdahaleyle iyileştirilemeyecek derecede kırık oluştuğu belirtilen iddianamede, diğer müşteki Kıtay'ın ise basit tıbbi müdahaleyle iyileşebilecek derecede yaralandığı ifade edildi.

Doğru'nun savcılık ifadesinde, belirtilen tarihte arkadaşıyla İncirli Caddesi'ndeki Taksim otobüslerinin kalktığı durakta arabanın içinde oturduklarını, o esnada yoldan geçen iki kişinin otomobilin camında bulunan Türk bayrağına tükürerek geçtiklerini söyledi.

İsmini sonradan öğrendiği Sherwan Arif Mohammed'in kendisine küfür ettiğini ifade eden Doğru, şunları anlattı:

''Ben de elimle hamle yaptım. Elimi kıvırarak arkaya doğru büktü. O esnada parmaklarım kırıldı. Dışarıda bekleyen arkadaşım Hüseyin Kıtay, ayırmak için yanımıza geldi. Şahıslar bize vurmaya başladı. Sesleri duyan yaklaşık 15 kişi koşarak yanımıza geldi ve bu şahısları dövdü. Ben ve arkadaşlarım bu şahısları kesinlikle darp etmedik. Ben elim kırıldığı için hastaneye gittim. Şikayetçiyim.''

Diğer müşteki Hüseyin Kıtay da kendilerini darp eden ve Türk bayrağına tüküren kişiden şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Şüpheli Sherwan Arif Mohammed de ifadesinde, sağlık sorunu nedeniyle Türkiye'ye yaklaşık 1 yıl önce geldiğini, üvey kardeşi Dilbrin Shamsadin Tahir ile İncirli Caddesi'nde yürüdüğü sırada kalabalık bir grubun hiçbir sebep yokken kardeşine ve kendisine saldırdıklarını, kesinlikle Türk bayrağına tükürmediğini, kardeşinin de tükürmediğini anlattı.

İddianamede, şüpheli Sherwan Arif Mohammed hakkında ''basit yaralama'' ve ''devletin değerlerini alenen aşağılama'' suçlarından 2 yıl 9 aydan 8 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.