Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şubesi, Akil İnsanlar Heyetine Tepki Gösterdi

Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şubesi, Akil İnsanlar Heyetine Tepki Gösterdi

TÜRK Eğitim- Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, organize ettikleri, MHP ve CHP parti teşkilatlarından da desteklediği 'İhanet İklimini Deşifre Al...

TÜRK Eğitim- Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, organize ettikleri, MHP ve CHP parti teşkilatlarından da desteklediği 'İhanet İklimini Deşifre Alan Açıklaması ve El Dövizi Sergisi'nde yaptığı konuşmada, çözüm sürecini anlatmak için oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti'ni sert sözlerle eleştirdi.

Nevşehir’e gelecek bu heyetin “PKK şirindir, masumlardır, haklılardır gelin yapmayın barışalım, onlara özerklik verelim” diyeceklerini ileri süren Uğur şöyle dedi:

“Bu sözde heyeti, özelleştirme mağduru işçiler mi karşılayacak? Hakarete uğramış kredi kartlarına esir edilmiş memurlar mı karşılayacak? Kasası tam takır olmuş esnaf mı karşılayacak? Malı para etmeyen çiftçi mi karşılayacak? Evladını vatan uğruna şehit vermiş şehit aileleri ve yakınları mı karşılayacak? Tüm bunları bekleyip göreceğiz. Aziz milletimiz bu iklim ihanettir. Bu iklim ülkemizin bölünmesidir, bu iklim Türk’ü anayasadan, her yerden silme iklimidir. Bizler yaşanan sürecin aktörlerini, Nevşehir İline gelecek sözde akil ve diğer akil insanları hafızamıza not ettik bir gün hatırlamak için. Şimdi karar günü, ya bu oyunu da bozacağız ya da teslim olacağız.”

Mustafa Uğur, ülkeyi 10 yılardır yöneten iktidarın reform, devletin menfaati, insan hakları, özgürlük, hakça bölüşme diyerek böyle bir iklimi yarattığını belirterek, "Arkasına aldığı muazzam basın desteği, konu mankenleri, sermaye ve çok uluslu şirketler ile bir bir gerçekleştirerek bugünlerde yaşadığımız illet iklimini oluşturdular" dedi.

Yeni uygulamaya geçen 4+4+4 ile eğitimin iyice sorunlar yumağı haline getirildiğini ifade eden Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:

"1924 yılından bu tarafa Lozan'ın hırsını ve kinini saklayan ve bugüne kadar bulundukları yerlerde kendilerini kamufle etmiş çoğu kendi beyanlarına göre ataist olduklarını, Marksist olduklarını söyleyen, Kürtçü oldukları söyleyen güruh yeni oluşturulan iklime dahil edilmiş ve Akil İnsanlar olarak iki gün önce yapılan toplantıda rolleri ve ne söyleyecekleri ellerine tutuşturulmuştur.”

Akil İnsanlar Heyeti'nin, Nevşehir'e de geleceğini hatırlatan Mustafa Uğur, "Başkanı meşhur Ahmet Taşgetiren, işçiyi yalınız bırakmış perişan olmasına sebep olmuş, tüm ülke gibi, bir ölçüde Nevşehir’i de işçi şehri iken işçisi kalmamış hale getiren Türk-İş ve onun başkanı Mustafa Kumlu ne yüzle gelecekler. Bu mu, bunlar mı akil insan?” diye sordu.

AK(OE/ESM)