Türk İş Adamlarından Etiyopya'ya Yardım

Türk İş Adamlarından Etiyopya'ya Yardım

AFAR (AA) - Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy başkanlığındaki Türk heyeti, Etiyopya'nın Afar bölgesinde kuraklıktan etkilenen 3 bin aileye...

AFAR (AA) - Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy başkanlığındaki Türk heyeti, Etiyopya'nın Afar bölgesinde kuraklıktan etkilenen 3 bin aileye gıda yardımı dağıttı.

Beraberindeki heyetle Afar'ı ziyaret eden Büyükelçi Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Etiyopya'da yaşayan Türk iş adamlarının kuraklık mağduru halka yardım ettiğini belirtti.

Ulusoy, "Etiyopya'da bulunan Türk iş adamları bir araya gelerek yaşanan kuraklıkla ilgili bir adım atma kararı aldılar. Bugün buraya kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerden biri olan Afar'da 3 bin haneye gıda yardımı 5 bin haneye hayvan yemi yardımı yapmak üzere gelmiş bulunuyoruz ve organize bir şekilde yardımları teslim ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin her zaman Etiyopya'nın yanında olduğunu belirten Ulusoy, "Yaşanmakta olan kuraklık Etiyopya için ciddi sıkıntı teşkil ediyor. Yabancı bir ülkenin iş adamlarının ve iş çevrelerinin bir araya gelerek bu tür bir insani yardıma önayak olması, öncülük etmesi Etiyopya açısından örnek teşkil edecek." diye konuştu.

Federal hükümetin insani yardımlardan sorumlu komiseri Metko Kasa da Etiyopya yönetiminin, Türk iş adamlarının Afar bölgesindeki halka yardım çabalarını takdir ettiğini kaydetti.

Kasa, bu adımın, ülkedeki yabancı yatırımcılar ve iş adamları açısından bir ilk olduğunu belirterek, Etiyopya halkı ve hükümetinin bu durumdan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Afar, Etiyopya'nın 2014 yılından bu yana yaşadığı kuraklık dalgasından en çok etkilenen bölgelerden biri durumunda. Ülkede kuraklık mağdurlarının sayısının 10,2 milyona ulaştığı belirtiliyor. Etiyopya hükümeti geçen aralık ayında 1,4 milyar dolar yardım sağlanması için uluslararası topluma çağrıda bulunmuştu.