Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu -Genel Başkanı Akar: Ay yıldızlı bayrağımız nerede dalgalanıyorsa Kızılay bayrağını orada dalgalandırmak istiyoruz. Bu ülkenin her yeri için destek gücüyüz. Dünya lideri Tür

Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu     -Genel Başkanı Akar:     Ay yıldızlı bayrağımız nerede dalgalanıyorsa Kızılay     bayrağını orada dalgalandırmak istiyoruz. Bu ülkenin      her yeri için destek gücüyüz. Dünya lideri Tür

ANKARA Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Ay yıldızlı bayrağımız nerede dalgalanıyorsa Kızılay bayrağını orada dalgalandırmak istiyoruz. Bu ülkenin her yeri için destek gücüyüz. Dünya lideri Türkiye'nin dünya lideri yardım kuruluşu olmak istiy

ANKARA Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Ay yıldızlı bayrağımız nerede dalgalanıyorsa Kızılay bayrağını orada dalgalandırmak istiyoruz. Bu ülkenin her yeri için destek gücüyüz. Dünya lideri Türkiye'nin dünya lideri yardım kuruluşu olmak istiyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu, ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Kongreye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile çok sayıda Türk Kızılayı gönüllüsü katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına milletin yardım elini ulaştırdıklarını belirterek, "Mazlumları, ihtiyaç sahiplerini sevgimizle, şefkatimizle kucakladık. Nerede bir ızdırap, haksızlık, hukuksuzluk ve zalimlik gördüysek sesimizi sonuna kadar yükselttik" dedi.

Akar, Osmanlı Devletinin fikir babası Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye söylediği 'Osman, geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın, nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın' sözlerini hatırlatarak, "İşte Türk Kızılayın bugününü anlayabilmek ve geleceği görebilmek için de geçmişini unutmamak gerekir. Kızılaycılık fikrinin nasıl doğduğunu ve hangi kaynaklardan beslendiğini görmek gerekir" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayının iyilik, merhamet ve sevgi gibi en yüce değerleri merkezine koyduğunu söyleyen Akar, "Elbette bizim coğrafyamız bu insani değerlere hiç yabancı değil. Kökleri bu toplumun kültürüne uzanan Türk Kızılayının felsefesinde, Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi'nin, Hazreti Ebubekir'in vasiyetnamesinin, Mevlana'nın, Hacı Bektaş Veli'nin, Yunus Emre'nin izlerinin olduğunu kaydetti.

Akar, şöyle konuştu:

"Gücünü kaynağını toplumdan alan Türk Kızılayının insanımızla daha fazla kucaklaşmasını hedefledik. Şunu çok iyi biliyoruz ki topluma uzak duran, insanlarla arasına duvar ören, insana dokunmayan bir yapının yaşaması mümkün değildir. Biz herkese ulaşan ve herkesin ulaşabileceği bir Kızılay peşindeyiz. Bu vizyonumuzun da çok somut bir hedefi var. İnşallah çok yakın bir gelecekte üye ve gönüllü sayımızı 10 milyonun üzerine çıkartarak bu hedefe varmış oluruz."

Başbakan Erdoğan'a verdiği destek dolayısıyla teşekkür eden Akar, "Ay yıldızlı bayrağımız nerede dalgalanıyorsa Kızılay bayrağını orada dalgalandırmak istiyoruz. Bu ülkenin her yeri için destek gücüyüz. Dünya lideri Türkiye'nin dünya lideri yardım kuruluşu olmak istiyoruz. Bu yolda kararlılıkla ilerliyoruz. Peki bu hayali ve gücü nereden alıyoruz- Bakın bugün Türkiye burada. Anadolu'nun iyilik kandilleri iyilik dervişleri bu çatı altında toplandı" diye konuştu.

Bugünlerde Türkiye'de toplumsal kucaklaşmaya şahit olduklarını vurgulayan Akar, "Bilmenizi isterim ki; toplumsal barışın inşaatını ana görevlerden biri olarak gören ve bugüne kadar farklı coğrafyalarda bu görevin ifası için çalışan Kızılaycılar olarak bu birikim ve değerlerle toplumsal barışın inşasında bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. İnanıyorum ki çok daha güzel günler bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Lütfi Akar'ın tek aday olduğu başkanlık seçimi için Türk Kızılayının bin 550 delegesi oy kullanacak.

Muhabir: Durmuş Koçak

Yayıncı: Tolga Özgenç