Türk mutfağını farklı kılan özellikler

Türk mutfağını farklı kılan özellikler

Dünyanın en zengin 3. mutfağı kabul edilen Türk mutfağının farklı kılan yönlerini Simat Türk Mutfağı Kurucularından Osman Barut anlattı.

Orta Asya’daki aşçılık alışkanlıklarının Anadolu’daki mutfak kültürüyle kaynaşmasından sonra Türk mutfağının yüzyıllar boyunca özgün lezzetlerini koruduğuna dikkat çeken Barut, Türk mutfağının çok zengin bir mutfak geleneğini barındırdığını söyledi.

Çeşitliliği, yemek pişirme yöntemleri, lezzeti ve doğallığı ile Türk mutfağının dünyada özel bir yeri olduğu belirten Barut, son yıllarda şiş kebap ve döner ekseninde yapılan tanıtımların Türk mutfağının imajına katkı sağlamadığını, aksine olumsuz etkilediğini savundu.

Barut, yurt dışından gelen turistlere otellerde Türk mutfağının özelliklerini taşımayan yemekler ikram edildiğini ifade ederken, Simat Türk Mutfağı konseptiyle Türk mutfağını dünyaya yeniden tanıtmak istediklerini ifade etti.

Türk mutfağı doğru temsil edilmiyor

Simat Türk Mutfağı Kurucularından Osman Barut şunları söyledi:

“20 yüzyılda, Batı yemekleri Türk mutfağında daha da yaygınlaştı. Ama köy, kasaba ve küçük kentlerde Türk mutfağı yerel özelliklerini korudu.  Günümüz Türk mutfağına özgü yemekleri arasında; yoğurt, bulgur, tarhana ve hamur işleri gibi geleneksel yiyeceklerin yanı sıra pilav, dolma, sarmalar ve börekleri sayabiliriz. Türk mutfağı, zengin içeriğine rağmen dünyada çok az tanınıyor. Kebap ve dönerle sınırlı bilindiği için doğru temsil edilmiyoruz. Anadolu’daki yemek çeşitliliğinin ve özgün yemek pişirme yöntemlerinin daha iyi temsil edilmesi gerekiyor. Simat Türk Mutfağı’nı bu düşünceyle kurguladık”

Simat Türk mutfağı şimdi Tuzla’da!

Dudulla’dan sonra şimdi de İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde açılan Simat Türk Mutfağı 4100 metrekare açık alan üzerinde kuruldu. Özellikle öğle yemeklerinde İstanbul Dudullu bölgesindeki insanların vazgeçemediği lezzetler arasına giren Simat Türk Mutfağı’nın Tuzla’daki yeri de yoğun ilgi görüyor. Mutfak aşamasından sunum aşamasına kadar her yemek ve tatlının uzman kadro tarafından test edildiği Simat Türk Mutfağı’nın hedefi, hazırladığı lezzetleri dünyaya tanıtmak