Türk Otellerinden Almanya’da Tanıtım

Türk Otellerinden Almanya’da Tanıtım

2 bin 214 seyahat acentesini çatısı altında toplayan Bağımsız Seyahat Acenteleri Örgütü'nün (TSS Group) Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirdiği...

2 bin 214 seyahat acentesini çatısı altında toplayan Bağımsız Seyahat Acenteleri Örgütü'nün (TSS Group) Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirdiği yıldönümü etkinliklerine Türk otelleri katıldı.

TSS Group yıldönümü ve kongresinin ikinci günü Hamburg Üniversitesi'nde gerçekleştirilen kongre ile başladı. Kongreye TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TÜROFED Başkan Yardımcıları Sururi Çorabatır ve Bülent Bülbüloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ALTİD Başkanı Burhan Sili, TÜROFED Koordinatörü Necip Boz, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ve otel temsilcileri katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan TSS Group Başkanı Manuel Molina, Türkiye'nin turizm sektöründeki önemine dikkat çekerek, Türkçe olarak "Türkiyesiz turizm olmaz" dedi.

Kongrede TÜROFED Başkanı Osman Ayık da Almanya ve Alman seyahat acentelerinin önemine vurgu yaparak Türk otelleri olarak TSS Group ve seyahat acentelari ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ise Türkiye'ye ve turizme destek veren TSS Group'un 23. yılını kutladı.

TSS Group Başkanı Molina, konuşmaların sonunda Kardeş Okul Projesi çerçevesinde Antalya'da bir okula hediye edeceği multimedya kütüphanesi ile ilgili olarak hazırlanan sertifikayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim'e sundu.

Kongrenin ardından Türkiye'den gelen 18 otel ve otel grubu ile bir havayolu şirketi, gerçekleştirilen workshop ile 750 seyahat acentesi, tur operatörü, havayolu şirketleri, devlet temsilcileri ve STK'lar ile bir araya geldi. Türk otel yetkilileri, Alman seyahat acenteleri ile birebir görüşme imkanı bulduğu organizasyonda misafirlerine Türk yemekleri ikram etti.

AYIK: "ALMAN TURİZMCİLERDEN GÖRDÜĞÜMÜZ İLGİ ALMANYA PAZARI İÇİN BİZE MORAL VERDİ"

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "TSS Group'un Almanya-Hamburg'taki 2 günlük organizasyonu ile yaklaşık 750 Alman seyahat acentesiyle bir araya geldik. Otellerimiz ile birlikte yoğun ve etkili görüşmelerde bulunduk. Türk turizminin zorlu bir süreçten geçtiği şu günlerde böyle bir organizasyonda bulunmak bizleri mutlu etti. Düzenlenen workshoplarda Alman seyahat acentelerinin yetkilileri ile birebir görüşmeler yaparak kendimizi ifade ettik. Alman turizmcilerden gördüğümüz ilgi Almanya pazarı için bize moral verdi. Bu tür workshopların Türkiye turizmi için daha etkili olduğunu düşünüyorum. Hepimizin bildiği gibi TSS Group ve bu grup çatısı altında toplanan reise bürolar, Türkiye ve Türk turizmi için büyük bir öneme sahiptir. Birlikte yapacağımız çalışmalar böylelikle turizme de ivme kazandıracaktır" ifadelerini kaydetti.

HACISÜLEYMAN: "WORKSHOPLARIN DAHA VERİMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise organizasyonun özellikle son dönemde Türkiye turizmine çok önemli bir imaj katkısı olduğunu düşündüğünü ifade ederek, "Özellikle seyahat acentelarinin Türkiye'yi destekleyici tavırlarını ve yalnız bırakmamak üzerine bir duygu içinde olduğunu görmüş olduk. Ayrıca kongrede Alman Seyahat Acenteleri Birliği başkanının yaptığı konuşmada; şu dönemde Türkiye'yi yalnız bırakmamanın bir görev değil sorumluluk olduğunu dile getirmesi bence en önemli mesajdı. Bundan dolayı TSS Group'un yaptığı organizasyonu Antalyalı otelciler olarak kutluyoruz. Bu tip organizasyonlar, profesyonellerle birebir görüşme imkanı sağladığı için bildiğimiz fuarlardan daha etkili oluyor. Diğer fuarlarda tüketiciler de olduğu için farklı iki mecra karışıyor. Bu tip workshopların daha verimli olduğunu düşünüyorum" dedi.

ÇORABATIR: "ARTIK MÜŞTERİLERİN AYAĞINA GİTMEMİZ GEREKİYOR"

TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır da, "TSS'nin yaptığı bu organizasyonun ikincisine katıldım. Biz yıllardan beri fuarlara gidiyoruz. Aslında artık yeni gelişen trendde ekmek aslanın ağzında. Artık müşterilerin ayağına gitmemiz gerekiyor. Bu tür etkinlikler ve workshoplar aslında hem artmalı hem biz turizmciler hem STK'lar hem de Kültür ve Turizm Bakanlığımız bundan en iyi şekilde yararlanmalı. Dünyanın gelişmeler ışığında satış ve pazarlama şeklini de sadece biz turizmciler değil resmi kurumlar da değiştirmeli. TSS gibi farklı büyük acente grupları var onlarla da bir arada olup onları desteklememiz lazım. Bu acenteleri bizim satış ve resepsiyon görevlimiz gibi görmeliyiz ve onları devamlı desteklemeliyiz. Türkiye'nin bilindiği gibi belli bir imaj kaybı var. TSS kongresinde yapılan konuşmaları dinledim TSS Başkanı Molina "Türkiyesiz turizm olmaz" diyerek önemli bir mesaj verdi. Bu beni çok sevindirdi. Bu organizasyon için TSS Group'a ve TSS Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmaların daha da arttırılması gerekiyor. Bakanlık da bu organizasyona katkıda bulundu onlara da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, konuşmasında şındaşaro kaydetti:

"TSS Group'un organizasyonuna geçen sene katılmıştık. İkincisine katıldığımız bu workshop çok verimli geçti. Hem Türkiye hem de Güney Ege adına verimli geçti. İçinde bulunduğumuz sıkıntı workshopta da konuşuldu. Bu tür workshoplarda fuardan daha verimli çalışabiliyoruz. Bu organizasyonu 2017 adına değerlendirmek lazım. Çünkü 2016'da sis bulutunu dağıtmak zor olacak. 2017 için bugünden çalışmaya başlamamız lazım. Bu konuda Bakanlığın da fuardan çok workshopların etkili olduğunu anlamalı."