Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Yıl Dönümü

İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya: "Dün olduğu gibi bugün de yarın da bu vatan için tüm mukaddes değerlerimiz için gerektiğinde şehit vermeye devam edeceğiz"

İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, polis teşkilatının vatan ve tüm mukaddes değerler için gerektiğinde şehitler vermeye devam edeceğini belirtti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ile emniyet mensupları, aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Uzunkaya törende yaptığı konuşmasında, Türk Polis Teşkilatı'nın 171 yıllık tarihine çok sayıda kahramanlık destanları sığdırdığını ve bundan sonra da vatanseverlik ve azimle yoluna devam edeceğini söyledi.

Son aylarda gelen şehit haberleri nedeniyle buruk bir kutlama yaptıklarını aktaran Uzunkaya, "Dün olduğu gibi bugün de yarın da bu vatan için tüm mukaddes değerlerimiz için gerektiğinde şehit vermeye devam edeceğiz." dedi.

"Terör baronlarına" karşı her zamankinden daha çok birliğe, kardeşliğe ve toplumsal dayanışmaya ihtiyaç olduğunu belirten Uzunkaya, şöyle konuştu:

"Daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmenizi sağlamak, sizleri ve özellikle de geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi her türlü suç ortamından ve suçlulardan korumak, can ve mal emniyetinizi temin etmek, iç barışı ve huzuru korumak için polis teşkilatımız günün 24 saatinde tüm imkan donanım ve kabiliyetiyle görevinin başında sizlerin hizmetindedir. Vatandaşlarımızın günlük yaşam alanları olan çarşı, pazar, AVM, metro gibi tüm hareketli alanlarda 24 saat esasına göre en üst düzeyde güvenlik önlemleri alınmaktadır. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için polise desteğin kesintisiz devam etmesini diliyoruz."

- "Suçlarda önceki yıla göre yüzde 2 oranında azalma sağlandı"

Teşkilatının 2015 yılı ve 2016 yılının ilk 3 ayındaki faaliyet raporuna ilişkin bilgiler de veren Uzunkaya, il genelinde işlenen suçlarda önceki yıla göre yüzde 2 oranında azalma sağlandığını, suçların aydınlatılma oranının da arttığını kaydetti.

Uzunkaya, 2015 yılında il genelinde işlenen 73 cinayetin tamamının aydınlatıldığına dikkati çekerek, tüm suçlarla ilgili 97 bin 924 şüphelinin yakalandığını, bunların 2 bin 408'inin tutuklandığını dile getirdi.

Terörle mücadele kapsamında 2015 yılıyla 2016'nın ilk 3 ayında yürütülen 287 operasyonda bin 103 şüpheli hakkında işlem yapıldığını aktaran Uzunkaya, "Pek çok silah, patlayıcı madde ve benzeri malzemeler ele geçirilmiş, pek çok olay olmadan önlenmiş, değişik terör örgütlerine mensup toplam 141 şüpheli tutuklanmıştır." dedi.

Uzunkaya, aynı dönemde göçmen kaçakçılığıyla ilgili 372 olaya müdahale edildiğini, 184'ü yabancı 716 organizatörün yakalandığını ve 67'si yabancı 345'inin tutuklandığını bildirdi.

Konuşmaların ardından narkotik ve asayiş köpekleri gösteri yaptı. Senaryo gereği eğitmenlerinin yönlendirmesiyle bavulda saklı olan uyuşturucuyu bulan ve polise mukavemet gösteren şahıslara müdahale eden köpekler, izleyenlerden alkış aldı.

Törende deniz polisine ait botlarla polis helikopterleri de Türk bayrağı ile gösteri yaptı.

Geçit töreni sırasında vatandaşlar polisleri karanfillerle karşıladı.