Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü

AK Parti Genel Sekreteri Gül:- "Emniyet güçlerimiz, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde büyük başarılara imza atmaktadır"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Emniyet güçlerimiz, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde büyük başarılara imza atmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Gül, Polis Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, halkın huzur ve emniyetinin sağlanması için fedakarca görev yapan polis teşkilatının, millet için bir iftihar kaynağı olduğunu belirterek, "Hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin gereklerini kendisine şiar edinen Türk Polis Teşkilatı, halkla bütünleşerek devlet-millet beraberliğinin en güzel örneklerini sergilemektedir. Emniyet güçlerimiz, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde büyük başarılara imza atmaktadır." ifadesini kullandı.

Desteğini halktan alan polis teşkilatının, bundan sonra da milletin huzuru ve devletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör örgütlerinin oluşturduğu tehdit ve tehlikelere karşı ülkede barış ve huzurun korunması, vatandaşların güven içinde yaşaması için terörle kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğine inancının tam olduğunu vurgulayan Gül, açıklamasında şunları kaydetti:

"AK Parti olarak, Emniyet Teşkilatının sorunları ve ihtiyaçları konularında önemli çalışmalar yürüttük, yürütüyoruz. 1 Kasım 2015 seçimleri sonrasında polislerimizin ek gösterge sorununda önemli adımlar attık. İlerleyen zamanlarda teşkilatımıza yönelik olarak, personelin özlük hakları, terörle mücadeledeki ihtiyaçları, teknolojik altyapının güçlendirilmesi konuları başta olmak üzere, kurumun daha ileriye taşınabilmesi için gereken her çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz. Görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimizi bir kez daha rahmet, saygı ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum."


Etiketler abdulhamit gül