Türk savaş uçakları Afrin'de YPG'nin komuta merkezini vurdu

Türk savaş uçakları Afrin'de YPG'nin komuta merkezini vurdu
Güncelleme:

TSK, Afrin'de terör örgütü PKK/YPG'nin komuta merkezini vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'ya ait hedeflere hava harekatı düzenledi.

4 GÜNLÜK ARANIN ARDINDAN YPG HEDEFLERİ VURULDU

TSK ve ÖSO güçlerinin operasyon yürüttüğü Afrin bölgesinin hava sahası, 3 Şubat’ta Rusya ait jetinin düşürülmesinden bu yana Türk savaş uçakları ve helikopterlerine kapalıydı.

Türk savaş uçakları, dört günlük bir aranın ardından YPG'nin terör mevzilerini bombardımana tuttu. Gece yarısı gerçekleşen hava harekâtında vurulan yerler arasında Afrin merkez, Minniğ, Bafilun Dağı, Raco bölgesi ve Kefr Cenne de var.

Türk savaş uçakları Afrin'de YPG'nin komuta merkezini vurdu - Resim : 1

KOMUTA MERKEZLERİ HEDEF ALINDI

Askeri kaynakların doğruladığı harekatta, sahadaki AA muhabirleri, savaş uçaklarının Afrin bölgesindeki Bafilun Dağı, Şeyh Huruz ve Kefer Cenne köyleri, Şeran, Cinderes ve Racu beldeleri ile ilçenin güneydoğusunda teröristlere ait bazı toplanma merkezlerinin aralarında bulunduğu çok sayıda noktayı hedef aldığını bildirdi.

SAVAŞ UÇAKLARI MÜNBİÇ ÜSTÜNDEN DE GEÇİYOR

Sosyal medyaya yansıyan video kayıtlarında jetlerin sesi net şekilde duyulurken, Afrin merkezden de ilk görüntüler ve fotoğraflar geldi. Afrin merkezde YPG'nin komuta merkezinin vurulduğunu belirten yerel kaynaklar, savaş uçaklarınınMünbiç üstünden de geçtiğini aktarıyor.

AA