Türk savaş uçakları Cinderes'i bombaladı

Türk savaş uçakları Cinderes'i bombaladı
Güncelleme:

TSK ve ÖSO Afrin'de ilerleyişini sürdürürken, Cinderes'teki terör hedefleri havadan vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı harekâtının 47. gününde Cinderes’de çatışmalar başladı. CNNTürk saat 15.19 itibarıyla Türk jetlerinin Cinderes'teki terör hedeflerini vurduğunu duyurdu. Cinderes'in 7 noktadan kuşatıldığı belirtiliyor. Öte yandan TSK ve ÖSO, kuzeydoğuda ise Afrin'in stratejik önemdeki Kafr Cenne köyünü teröristlerden temizledi. ÖSO, Kafr Cenne'de terör örgütü YPG'den alınan askeri kampa da girdi.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), 20 Ocak’tan bu yana sürdürdüğü Afrin operasyonu 47. gününde hız kesmeden devam ediyor.

TSK ve destek verdiği ÖSO güçleri, terör örgütü PYD/PKK’nın kontrolündeki Afrin merkezine ulaşmada önemli aşamalardan biri olan Cinderes’e dayandı. Afrin’e bakan istihkam mevzileri ele geçirildi. 

Afrin'e açılan en önemli kapılardan biri olan Cinderes'e Türk savaş uçakları hava harekatı düzenleyerek, terör hedeflerini temizliyor. TSK ve ÖSO güçleri ise çatışarak merkeze doğru ilerleyişini sürdürüyor.

CİNDERES 7 NOKTADAN KAPATILDI

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre teröristlerin Afrin-Cinderes hattı koparıldı. Cinderes'e meskun mahal operasyonu için hazırlıklar devam ediyor. Cinderes'in çevresi 7 noktadan kapatılırken, 2 çıkış noktasından insani yardım için koridor açılacak. Askeri birliklerin intikali tamamlandı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 2960

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada Zeytin Dalı Harekatı'nda 20 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2960'a ulaştığını belirterek, "İnşallah bu akşama kadar 3 bini aşar." dedi.

KUZEYDOĞU'DA DA İLERLEYİŞ  SÜRÜYOR

TSK ve ÖSO bugün Afrin'in stratejik önemdeki Kafr Cenne köyünü de teröristlerden aldı. ÖSO güçleri Kafr Cenne'de terör örgütü YPG'den alınan askeri kampa da girdi. Böylece rejim bölgesinden Afrin'e giden ana yol kontrol altına alındı.

MEYDANKÖY BARAJI

TSK ve ÖSO'nun kuzeyde Meydanköy Barajı çevresini de teröristlerden temizlediği belirtiliyor. Sosyal medyada barajdan fotoğraf paylaşıldı. 

6 BELDEDEN 4'Ü ALINMIŞTI

Zeytin Dalı harekâtı kapsamında TSK ve ÖSO, dün akşam Cinderes beldesine bağlı Tall Hamu köyü ile ilçenin kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Matinli köyünü terör örgütünden kurtarmıştı. Afrin, bir ilçe merkezi ve Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor. Daha önce Raco, Bülbül, Şeyh Hadid ve Şeran beldeleri terör örgütünden temizlenmişti. 

Cinderes yakınlarında kritik bir tepe ele geçirildi. 

2940 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bugün yaptığı açıklamada Zeytin Dalı harekâtının başlangıcından itibaren 2940 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: AFRİN MERKEZ KUŞATILACAK

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli bugün yaptığı açıklamada Zeytin Dalı harekâtının planlandığı gibi devam ettiğini belirterek, "Hiçbir gecikme yok. Şartların uygun olması durumunda kısa zamanda daha fazla sonuç alınacak gelişmeler olacak" dedi.

Cinderes bölgesinin temizlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü, Afrin merkezinin de kuşatılmasına kısa süre içinde başlanacağını belirten Canikli, bu süreçte ilçe merkezindeki sivillerin büyük bölümünün bölgeden ayrılacağına yönelik beklentilerini dile getirdi.

TSK'nin, Zeytin Dalı harekâtı kapsamında 100'den fazla yerleşim yerini teröristlerden temizlediğine dikkati çeken Canikli, "Bu süreçte tek bir sivil kayıp bile yaşanmadı. Bu durum TSK'nin harekâta gösterdiği özeni anlatması bakımından çok önemli. Bu, her ülkenin başarabileceği bir konu değildir. Bölgedeki diğer operasyonlar bunun en önemli göstergesidir, kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Cinderes'te şehir savaşı başladıCinderes'te şehir savaşı başladı

 

Seçiniz...