Türk Tabipler Birliği: Büyük bir kentimizde koronavirüs vaka sayısı patladı

Güncelleme:

Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof.Dr. Sinan Adıyaman canlı yayında "Büyük bir kentimizde koronavirüs vaka sayısı patladı" dedi.

TELE1 Kulis programının sunucusu Gazeteci İsmail Dükel’in  konuğu Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof.Dr. Sinan Adıyaman oldu. Sinan Adıyaman Türkiye’de de ortaya çıkan koronavirüs salgınını ve vaka sayısının gizlenmesini değerlendirdi.

Kulis programına konuk olan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof.Dr. Sinan Adıyaman “büyük bir kentimizde koronavirüs vaka sayısı patladı.” dedi.  Şeffaflık vurgusu yapan Sinan Adıyaman çok sayıda vatandaşın testlerinin pozitif geldiğini bildirdi.  Sinan Adıyaman bir çok ilde de koronavirüs vakalarının olduğunu fakat bakanlığın listesinde olmadığı haberlerinin kendisine geldiğini söyledi.

"Hasta sayısının 18 kişiden çok daha fazla olduğuna dair duyum alıyoruz"

Türk Tabipler Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, koronavirüs salgını hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, koronavirüs vakası sayısının Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı sayıdan daha fazla olduğuna dair duyumlar aldıklarını açıkladı.

Adıyaman açıklamada, "Hasta sayısının bize belirtilen 18 kişiden çok daha fazla olduğuna dair duyum alıyoruz. Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz. Krizi beraber yönetelim. Halkın gözü kulağı bizde, bulguları tabi alıyoruz ama bu kriz merkezi yönetilemez. Koordinasyonlu yürütmemiz gerekli." dedi.

TTB Başkanı Adıyaman ayrıca, Sağlık Bakanalığının aldığı tedbirtler hakkında sağlık çalışanlarının yeterli bilgiye sahip olmadığını da söyledi.

"UMREYE GİDİŞLERE İZİN VERİLMEMELİYDİ"

Umreden gelen yurttaşların koronavirüs önlemleri çerçevesinde öğrenci yurtlarında karantina altına alınmasını değerlendiren TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, Umreye gidişlere baştan izin verilmemesi gerektiğini söyledi!

TEST SAYISI ARTIRILMALI

Koronavirüs için yapılan test sayıları artırılmalı ve günlük yapılan test sayısı ile pozitif çıkan test sayısı ile negetif çıkan test sayısı açıklanmalı.

 "GEREKİRSE TÜM İŞYERLERİ KAPATILMALI"

İbadet bir süreliğine toplumsal olmaktan çıkarılıp bireysel olmalıdır.  Virüsün yayılşmasını engellemek için gerekirse ulaşım, eczane, bakkallar dışında tüm işyerleri geçici olarak kapatılmalıdır. 

 
 

Seçiniz...