Türk yargı tarihinde bir ilk !

Türk yargı tarihinde bir ilk !

İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri'nin ilk Ceza Dairesi duruşması yapıldı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri'nin (BAM) 20 Temmuz 2016 tarihinde faaliyete geçmesi üzerine Türkiye çapında ilk Ceza Dairesi duruşması yapıldı. Mahkemenin ilk kararı 'beraat' oldu.

Geçici olarak Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın içinde faaliyet gösteren veİstanbul'un da aralarında bulunduğu 7 ilin dosyalarına bakan BAM'ın Türk yargıtarihine geçen ilk duruşması yapıldı. Anadolu Adalet Sarayı Çocuk Ağır CezaMahkemesi'nde sanık R.T. geçtiğimiz ay cinsel istismar suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı. 

BAM BERAAT KARARINI BOZDU

Sanığın cezasına avukatınca itiraz edildi ve dosya 20. Ceza Dairesi'ne geldi. R.T.'nin dosyası 20. Ceza Dairesi'ndeki Selçuk Kaya'nın başkanlığında, üyeler Ersoy Yüce ve Nazan Bakan'ın oluşturduğu heyet tarafından dosyanın gelmesinden sonra 6 iş günü içinde incelendi. Bugün görülen ilk duruşmada heyet, dosyada mağdur beyanından başka hiçbir delil bulunmadığı, mağdurun yerel mahkeme aşamasında şikayetinden vazgeçtiği gerekçesiyle, tutuklu bulunan sanık A.T'nin beraatına ve tahliyesine karar verdi.

YARGI TARİHİNE GEÇTİ

Türk yargı tarihinde  ilk olması nedeniyle söz konusu karara imza atan heyetin görüntüsünün alınmasına izin verildi ve bu görüntü de kayda geçti.

DHA

Etiketler ceza yargı türk mahkeme