Türk Yıldızları İtalya'da nefesleri kesti !

Türk Yıldızları İtalya'da nefesleri kesti !

İtalyan hava kuvvetleri akrobasi takımı gösterisine Türkiye'yi de çağırdı..

İtalya'nın Udine şehri yakınlarında bulunan Rivolto Havaalanında İtalyan hava kuvvetleri akrobasi takımı Frecce Tricolore'nin 55. yıl kutlamaları kapsamında, Türk Yıldızları diğer 10 ülke takımları ile beraber gösteri yaptı.

İtalya'nın Udine şehri yakınlarındaki Rivolto Havaalanında düzenlenen gösteriler renkli görüntülere sahne oldu. Gösterilerde günün sabah saatlerinde hava muhalefeti nedeniyle zaman zaman iptaller yaşansa da öğleden sonra yağmurun durmasıyla gelen izleyiciler hava gösterileri ile keyifli ve heyecanlı zamanlar geçirdi. 2 gün süren gösterilere ev sahibi İtalya haricinde Türkiye, Fransa, Finlandiya, Belçika, Ürdün, Hollanda, Polonya, İspanya, İsviçre ve Suudi Arabistan hava akrobasi takımları da yerlerini aldı.

"BURADA TÜRK BAYRAĞINI GURURLA DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türk Yıldızları Filo Komutanı Hv. Plt. Kur. Bnb. Şenol Çetin sezon başından beri bu gösterilere hazırlandıklarını belirterek, "Bu sene Avrupa'da icra edilen belki de en büyük hava gösterisi burada yapılıyor. 3 gün önce İtalya'ya geldik ve çevre tanıma uçuşları gerçekleştirdik. Burada Türk bayrağını gururla dalgalandırmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Takım lideri Yüzbaşı Osman Yığcı gerçekleştirdikleri gösteri hakkında, "Yaptığımız işi ne ölçüde iyi yaptığımızı yurtdışına geldiğimiz zaman görebiliyoruz. Şu için oldukça olumlu geri dönüşler oldu" yorumunda bulunurken gösteri sırasında İtalyanca yaptığı anons için ise "Gösterinin heyecanı arasında bir de başka bir dilde tonlamasının da yaparak halka seslenmeye çalışmak zor ama işimize de keyif katıyor" yorumunu yaptı.

Takımın solocusu Yüzbaşı A. Onur Adalı takım halinde zorlandıkları bir hareket olmadığını ancak en keyif aldıkları hareketin cross over yani üçlü kesişim olduğunu belirtti ve "Çok yüksek süratle birbirine doğru yapılan sadece bir anda yani saniyenin onda birinde oturacak bir hareket, oturmadığı zaman hiç olmayan bir hareket. O hareketi yapıp, çıktıktan sonra gösterinin yüzde 70'i benim için bitmiş oluyor" ifadesini kullandı.

Gösteri sonrası oldukça keyifli olan ekibin solo lideri Yüzbaşı Mehmet Kemal Koyuncuoğlu mikrofonları alarak takımın en genç üyesi Üsteğmen Gökhan Esen'le röportaj yaptı. Esen, Koyuncuoğlu'nun sorusunu "Ben 32 yaşında ve takımın en genciyim, siz düşünün takımın yaş ortalamasını" şeklinde esprili bir şekilde yanıtlarken, bu gösterinin katıldığı üçüncü ve en büyük gösteri olduğunu belirtti.