Türk Yıldızları, Şehitleri Unutmadı

Türk Yıldızları, Şehitleri Unutmadı

Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi'nin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleştirdiği "Anma Uçuşu" videosu resmi Youtube sayfasında paylaşıldı- "Türk Yıldızları"nın son terör olayla

ANKARA (AA) - Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi "Türk Yıldızları"nın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleştirdiği "Anma Uçuşu"nun videosu, resmi Youtube sayfasında paylaşıldı.

"Türk Yıldızları"nın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği gösteri belgesel olacak.

"Anma Uçuşu" adı altında yapılan uçuş gösterisinin kısa videosu ise Türk Yıldızları'nın resmi Youtube sayfasında yayınlandı.

Videoda, timin uçuş öncesi son terör olaylarında şehit düşen asker ve polislerin isimlerini uçakların gövdesine yapıştırmasının hikayesi anlatılıyor.

Uçaklarının üzerindeki şehitlerin isimlerine bakarken duygusal anlar yaşayan pilotlar, daha sonra Gelibolu Yarıdaması'nda "Anma Uçuşu"nu gerçekleştiriyor.

Uçaklar havalandıktan kısa bir süre sonra da telsizde tim komutanının, "Uçaklarımızda kahramanlarımız adlarıyla, Yahya Çavuş'a, Conkbayırı'na, Arıburnu'na, Seyit Onbaşı'ya, Mustafa Kemal Paşa'ya geldik... Nöbeti biz devraldık, bizden sonrakine devretmeden ölmeyeceğiz. Varlığımız, Türk varlığına armağan olsun" sözleri duyuluyor.