Türkeş'ten Özdağ açıklaması

Türkeş'ten Özdağ açıklaması

AK Partili Türkeş, MHP'li Özdağ hakkındaki iddialar için açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile yaptığı görüşmede, siyasi konuların ele alınmadığı gibi haberlerde iddia edilen konuların da gündeme gelmediğini bildirdi.

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında kendisiyle ilgili MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ ile geçtiğimiz hafta sonu "sürpriz" şekilde görüştüğü yönünde haberlerin yer aldığını anımsattı.

Söz konusu ziyaretin, geçmişten gelen tanışıklık ve davet üzerine gerçekleştiğini vurgulayan Türkeş, şunları kaydetti:

"Görüşmede siyasi konular ele alınmadığı gibi, haberlerde iddia edilen konular da gündeme gelmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından böyle bir görevlendirme yapılmadığı, görüşen tarafların geçmişten gelen uzun süreli tanışıklıkları bilindiği halde, 'çay içilen ve sohbet edilen bir konuşmadan' böyle bir anlam çıkarılması doğru değildir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti zaten FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadelesini, hukuk çerçevesinde başarı ile yürütmektedir. Bu tarz haberler, verilen mücadeleyi gölgelemek dışında bir amaca hizmet etmemektedir. Masa başında ve taraflara sorulmadan yapıldığı anlaşılan bu haberin gerçekleri yansıtmadığı, maksatlı olarak hazırlandığı değerlendirilmiştir."

AA