Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası

Şampiyonanın birinci etap müsabakaları, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılıyor

ANTALYA (AA) - Türkiye Bilardo Federasyonunun düzenlediği Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın birinci etabı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı.

Büyükler, gençler ve kadınlar olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilen turnuvada, ülke genelinden bin 200 sporcu mücadele edecek.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en geniş katılımlı turnuvayı yaptıklarını kaydetti. Geçen sene düzenlenen turnuvaya 750 sporcunun katıldığını hatırlatan Ercan, "Bu yıl rekor bir katılımla toplam bin 200 sporcu yer alıyor. Belki de dünyada en geniş katılımlı turnuva diyebiliriz" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcuların eleme usulü oynayarak puan alacaklarını ifade eden Ercan, son turlarda Türkiye'nin en iyi bilardocularının da turnuvaya dahil olacaklarını kaydetti. Ercan, "Aralık ayında son etabımızı gerçekleştireceğiz. Etapların sonunda alınan puanlarla 2016 yılının milli takımı belirlenecek" diye konuştu.

Türkiye'de bilardoda lisanslı sporcu sayısının 30 bin olduğunu belirten Ercan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de en fazla yapılan 4. spor bilardo. Diğer sporlardan biraz farklı durumumuz var. Çoğu branşta, sporcu sayısı ile lisanslı sporcu sayısı hemen hemen birbirine orantılıdır. Bizde durum biraz daha farklı. Yaklaşık 1 milyon insanımız bilardo oynamaktadır. Bunların çoğu hobi olarak oynamaktadır. Bunları lisanslı olarak yarışmacı kimliği ile masalara getirmek en büyük hedefimiz. Bunu da yaptığımız zaman lisanslı sporcu sayımız artacaktır. Bu rakam 100 binleri bulabilir."

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın ilk etabı, 11 Mart'ta final maçlarıyla sona erecek.