Türkiye-ab Zirvesi

Türkiye-ab Zirvesi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini: - "AB, PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ediyor. Ancak Türk yetkililerinin, tutumlarını barışçıl olarak ifade eden siyasi temsilcilerle yeniden angajmana girmesine ihtiyaç var"

BRÜKSEL (AA) - AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin PKK'yı bir terör örgütü olarak gördüğünü ancak çözüm sürecinin yeniden başlamasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Mogherini, Türkiye-AB Zirvesi öncesi gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. AB'nin Türkiye'yle, Suriye'deki savaşa son verilmesi için çalıştığını kaydeden Mogherini, savaşın bitmesinin kendileri açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Türkiye'yle aynı zamanda bir aday ülke olarak da çalıştıklarını ifade eden Mogherini, ülkedeki iç gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Çözüm sürecini yeniden başlatmaya ihtiyaç olduğunu kaydeden AB yetkilisi, "AB, PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ediyor. Ancak Türk yetkililerinin, tutumlarını barışçıl olarak ifade eden siyasi temsilcilerle yeniden angajmana girmesine ihtiyaç var" dedi.

Türkiye'nin bir aday ülke olarak aynı zamanda AB'nin demokrasi, hukukun üstünlüğü, ifade ve basın özgürlüğü gibi temel özgürlükler konusundaki çağrılarına karşılık vermesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Mogherini, "Bunlar AB'nin temel değerleridir. Her aday ülkenin bu prensip ve değerlere bağlı kalması ve sınırları içinde bunları teşvik etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Etiketler Brüksel PKK AB mogherini