Türkiye Atv Şampiyonası

Türkiye Atv Şampiyonası

- İkinci ayak yarışlarında Mehmet Saygın birinci oldu


MUĞLA (AA) - Türkiye ATV Şampiyonası'nın 2. ayak yarışları Bodrum'da sona erdi.

Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'nda gerçekleştirilen yarışların son gününde, bazı sporcular zorlu etaplardan geçtikleri sırada devrilme tehlikesi atlattı.

Fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıktığı yarışlarda ATV 649 cc altı, 650 cc üstü, 2 çeker ve UTV kategorilerinde yarışan sporcular, doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan extreme etaplarından oluşan parkurda mücadele etti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Şefkatlioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk günkü sıralama turlarında yarışlara 32 sporcuyla başladıklarını ancak ikinci gün yarışlarına 29 kişiyle devam ettiklerini söyledi.

Yarışlara Türkiye'nin birçok bölgesinden katılımın olduğunu anlatan Şefkatlioğlu, "Heyecanlı bir yarış oldu. Zorlu bir parkur. Bazı ATV'ler parçaları koptuğu için yarıştan çekildi." dedi. Şefkatlioğlu, "Spor, turizmin geleceğidir, Bodrum turizmdir." sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, "Biz 2016'da bu sloganla yarışları organize ediyoruz. Bodrum'da 30 Nisan-1 Mayıs'ta da Türkiye Su Jeti Yarışlarını düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Yarışları Türkiye'nin birçok bölgesinden gelen yüzlerce kişi de ilgiyle izleyerek keyifli dakikalar yaşadı.

Yarışma sonucunda, 649 cc altı sınıfında Fatih Şengül, 650 cc üstü sınıfında Burak Kaya, ATV 2 çekerde Mehmet Saygun, UTV sınıfında da Çağlayan Çelik birinci oldu. Genel klasmanda ise Mehmet Saygın birinciliği elde etti.

Dereceye giren sporculara ödülleri, yarış alanında düzenlenen törende verildi.