Türkiye bu olay konuşmuştu ! Taksici için karar çıktı

Türkiye bu olay konuşmuştu ! Taksici için karar çıktı
Güncelleme:

Atatürk Havalimanı'nda taksisine binen Senagalli yolcuya hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan takisci Osman K., 4 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Osman K. ve avukatı hazır bulundu. Müşteki Ousmane Alyly ile avukatı Yener Şahin ise mazeret dilekçesi sunarak duruşmaya katılmadı.

''BERAATİNİ İSTİYORUZ ''

Sanık Osman K.’nin avukatı, '' O tarihte daha önce de arz ettiğimiz üzere yurt dışındaki bir ülkede Müslümanların ve Türk uyruklu vatandaşlarımızın da bir cami içerisinde hunharca öldürülmesinin acısının, kederinin sıcak olduğu bir durumda, müştekinin kendisine karşı lakayt beyanları olduğundan müvekkil de karşılık vermiştir. Başkaca da herhangi bir eylemi söz konusu değildir. Beraatine karar verilmesini talep ediyoruz'' dedi. Sanık Osman K. ise son sözünde, ''Olay sebebiyle 6 aydır çalışamıyorum, işsizim. Beraatimi talep ediyorum'' dedi.

4 BİN 500 LİRA ADLİ PARA CEZASI

Mahkeme, sanık Osman K.’ye ''Hakaret'' suçundan 4 bin 500 lira adli para cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı. Mahkeme hakimi, sanık Osman K.’in ''Tehdit'' ve ''Kişiler arasında ayrımcılık yapmak'' suçlarının işlendiğine dair kesin inandırıcı delillerin oluşmadığı gerekçesiyle ise beraatine hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Atatürk Havalimanı'nda aracına binen Senegalli Ousmane Alyly'e "Sen terörist misin, cami bombalamaya mı geldin" diyerek fazla para istediği ortaya çıkan taksici Osman K. 22 Mart tarihinde gözaltına alınmıştı. "Gasp" suçuyla hakkında işlem yapılan Osman K.'in olayın ortaya çıkmasının ardından taksiciler tarafından dövüldüğü ortaya çıkmıştı.  Taksiciler Esnaf Odası tarafından belgesi süresiz askıya alınan Osman K., bağlı olduğu Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nden de ihraç edilmişti, aracı da bağlanmıştı.  

DHA

Etiketler turist taksici