Türkiye, Erbil'e uçuş yasağını kaldırdı

Güncelleme:

Başbakan Yıldırım, Erbil'e uçuş yasağının bugün itibariyle kaldırıldığını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Erbil'e yönelik uçuş yasağının kaldırıldığını açıkladı. Yıldırım, "Bir şekilde tasvip etmediğimiz Kuzey Irak refarandumu sonrasında hava sahası kapanmıştı. Irak merkezi hükümeti hava sahasını açtı. Biz de aynı doğrultuda hava sahasını bugün itibariyle açıyoruz. Erbil'i kapsayacak, Süleymaniye bu uygulamanın dışında olacak" dedi.

"FETÖ BORSASI" İDDİASINA YANIT

AK Parti'li Tayyar'ın 'FETÖ borsası kuruldu' iddiasıyla ilgili açıklama yapan Yıldırım, "Kuşku varsa yargıya intikal ettirilmeli. Hassasiyet gösterilen bu konuda daha dikkatli olunmalı. FETÖ konusunda en ufak bir iddiayı es geçmemiz söz konusu değil" diye konuştu.

AK Parti'de FETÖ kavgasında son perdeAK Parti'de FETÖ kavgasında son perde

"KURDAKİ DEĞİŞKENLİK GEÇİCİ"

Başbakan Yıldırım, dövizdeki dalgalanmayla ilgili olarak "Kurlardaki değişkenlik geçici durumdur. Zaman zaman dalgalanmalar olabilir. Bunların etkileri sınırlı ve geçicidir. Asıl olan orta ve uzun vadede ekonominin sağlıklı bir şekilde işlemesidir. Tüm makro ekonomik göstergelerimiz gayet iyidir. Bu yıl kurulan şirket sayısı artmış vaziyette. Herhangi bir tereddüte mahal yok" dedi.

Dolar ilk kez 4 lirayı aştıDolar ilk kez 4 lirayı aştı

"PATRİOT'LAR S-400'ÜN ALTERNATİFİ DEĞİL"

"NATO'nun sınırları Türkiye'nin güney sınırlarından başlıyor" diyen Yıldırım, "ABD Suriye bölgesinde bir takım yanlışlarına rağmen halen müttefikimizdir. Patriot'lar ve NATO'yla uyumlu savunma sistemlerine yönelik çalışmamız devam edecek. Onlar S-400'ün alternatifi değildir" şeklinde konuştu.

Türkiye, ABD'ye müsteşar gönderiyor"ABD ile Patriot görüşmeleri sürüyor"

 

Seçiniz...