Türkiye genelinde karantina istediler!

Türkiye genelinde karantina istediler!
Güncelleme:

Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi, 'Sağlık ve Gıda sektörü dışında tüm sektörler acilen durdurulmalı, 2-3 hafta fiili olarak ülke çapında tam karantina uygulanmalıdır' çağrısı yaptı.

Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi Başkanı Tarık Doğan, "Pandemide ikinci dalga değil tsunami"  diyerek sağlık hizmetlerinin acil kamulaştırılması gerektiğini söyledi.

Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi Başkanı Tarık Doğan yaptığı açıklamada, "Hasta sayıları katlanarak artarken, olanaklar kısıtlı kalmış ve mevcut sınırlı olanaklar nedeniyle, bir taraftan iş yükü, diğer taraftan aynı ventilatöre ihtiyaç duyan genç ve yaşlı hasta arasında seçim yapmak zorunda kalmanın yarattığı çaresizlik duygusu altında ezilen sağlık çalışanları, artık vicdanlarından da yaralanmıştır. Aynı nöbette mesai arkadaşı Covid-19’a yakalanıp evine gönderilirken, görevine devam eden sağlık çalışanları, durum bu kadar vahimken, açıklanan %60 yoğun bakım doluluk oranının hangi ülkede olduğunu merak etmektedir" dedi.

‘Bir tarafta toplam vaka sayısının 400 bin olduğunu açıklıyorsunuz, bir taraftan da 4 milyon insanın bağışık olduğunu söylüyorsunuz. Sakladıkları bilgileri kendi açıklamaları ele veriyor.’

‘SAĞLIK VE GIDA SEKTÖRÜ DIŞINDA TÜM SEKTÖRLER ACİLEN DURDURULMALI’ 

Doğan, "Tüm hastaneler pandemi hastanesi haline getirilmiş ama sağlık çalışanları arasında Covid-19 vakaların giderek artması ve sair nedenlerle, çalışabilir durumda olan iş gücü giderek azalmaya başlamış, çalışabilir durumda olan sağlık çalışanlarının iş yükü katlanarak artmıştır” diye belirtti. Doğan, sağlık çalışanlarının taleplerini şu şekilde sıraladı:

Tüm sağlık hizmeti acilen kamulaştırılmalıdır.

Pandemiyle mücadelede kamu ve özel sektör ayrımı ortadan kaldırılmalı, topyekûn savaşa girilmelidir.

Tüm özel hastane çalışanları kamu çalışanı olarak kabul edilmeli ve sisteme dahil edilerek işgücü artırılmalıdır. Daha önceden yaşanmış olan sorunlar ve şikâyetler göz önünde bulundurularak, özel hastanelerin gerek yatak gerek sağlık personeli ile bütün halinde ve tam anlamıyla kamu emrine girmesi sağlanmalıdır.

İl genelinde acil servislerde yatış için günlerce bekleyen hastaların, yatış ve sevk işlemleri tek merkezden yönetilmelidir.

Atama bekleyen sağlık çalışanlarının atamaları ivedilikle yapılmalıdır.

1. Basamak Sağlık Hizmetleri gerçek anlamıyla filyasyonda görevlendirilmelidir.

112 Acil Sağlık Hizmeti ambulanslarında doktorlar tekrar istihdam edilmeli ve yerinde müdahale edilebilecek vakaların hastanelere gereksiz naklinin önüne geçilmelidir.

Sağlık ve gıda sektörü dışında tüm sektörler acilen durdurulmalı, 2-3 hafta fiili olarak ülke çapında tam karantina uygulanmalıdır.