Türkiye'nin aldığı ''rüşvet'' dillere düştü !

Türkiye'nin aldığı ''rüşvet'' dillere düştü !

Avrupa Parlamentosu'nun Liberal Grup Başkanı son anlaşma için "Türkiye'ye rüşvet verdik" diyor..

Avrupa Birliği - Türkiye anlaşmasına Avrupa'dan tepkiler artıyor. Pazar günü Brüksel'de yapılan zirve çerçevesinde kabul edilen tedbirlerin bir işe yaramayacağı ve mülteci akınının süreceği yorumları yapılıyor.

Zaman'dan Selçuk Gültaşlı'nın haberine göre AB'nin kendi ilkelerini hiçe sayarak, temel hak ve hürriyetlerin hızla gerilediği Türkiye ile ‘hiçbir şey olmamış' gibi ilişkilerini sürdürmesi de sert şekilde eleştiriliyor.

Yapılan pazarlığa en sert tepkilerden biri Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt'tan geldi. Politico gazetesi için kaleme aldığı makalesinde AB üyelerini yerden yere vuran Verhofstadt, Brüksel'in Ankara'ya sadece rüşvet teklif ettiğini vurguladı ve anlaşmanın sorunları çözmeyeceğini söyledi. AB sözcüleri ise dün olağan basın toplantısında Verhofstadt'ın makalesine doğrudan cevap vermekten kaçındı. “Utanç verici başarısızlık” ve “iğrenç eylem” gibi oldukça ağır ifadelerin yer aldığı “AB, Türkiye'ye rüşvet verdi” başlıklı makalede, AB liderlerinin Türkiye'de hukukun üstünlüğü, basın ve ifade hürriyetine vurulan darbelere hiç değinmemeleri sert şekilde eleştirildi. Türkiye'nin önemli gazetecilerinin “alçakça tutuklanmasına” rağmen AB liderlerinden doğru dürüst tepki gelmediğine işaret eden Verhofstadt, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un zirve sonrası sarf ettiği bir iki kelimenin “bu utanç verici başarısızlığı örtmeye matuf” olduğunu savundu. Verhofstadt, Belçika başbakanı olduğu 1999-2008 yılları arasında Türkiye'nin AB'ye üyeliğine verdiği destekle tanınıyor.