Türkiye'nin konuştuğu Yarbayla ilgili dikkat çeken ayrıntı

Türkiye'nin konuştuğu Yarbayla ilgili dikkat çeken ayrıntı

Türkiye'nin konuştuğu Yarbay Mehmet Alkan'ın geçmişine dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Kardeşi şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde dile getirdiği isyanıyla gündeme gelen, Jandarma Yarbay Mehmet Alkan ile ilgili sosyal medyada yer alan iddialar dikkat çekti. Ekşisözlük'te, Yarbay Alkan'ın üsteğmen rütbesindeyken bir Korgeneral’in eşinin görev dışı talebini yerine getirmediği için defalarca tayin edilerek cezalandırıldığı ve terfisinin engellendiği iddia edildi.

Sosyal medya platformu Ekşisözlük'te yer alan paylaşımlarda, Yarbay Alkan'ın üsteğmen rütbesiyle Antalya'da görev yaptığı yıllarda yaşandığı öne sürülen iki olaya yer verildi. İşte o paylaşımlar:

"Antalya'da Kemer'de jandarma üsteğmen olarak görev yaparken, Mehmet'e Ankara'dan çuvallarla eşya/giysi ve bir mektup gelir. Mektup dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı olan Korgeneral'in eşindendir. 'Hanımefendi' Mehmet'ten çuvallardaki ürünlerin, o mıntıkadaki lüks otellerde açılacak kermeslerde satılmasını ister. Gelirin de bir vakfa yatırılacağını söyler. Mehmet de biraz saflıktan, biraz dürüstlükten, biraz da delikanlılıktan çuvalları Ankara'ya geri yollar. Hanımefendi tabi şok. Bu olay yaşandıktan 1 hafta sonra Mehmet'in tayini Kemer'den, Denizli Çivril'e çıkar. Henüz Kemer'e geleli 1 yıl bile olmadığı için Ayim'e (Askeri Yüksek İdare Mahkemesi) dava açar. Dava açınca bu sefer Mehmet'in bir defa daha tayini çıkar. Bunun üzerine Mehmet Ankara'ya gelir, Jandarma Genel Komutanlığı Tayin Şube Müdürü Kurmay Albay'ın makamına çıkar ve derdini anlatır. Albay, 'Davanı geri çek bir çaresine bakarız' der. Mehmet davasını geri çeker ama o da ne, bir daha tayini çıkar. Bu sürgünlerle Mehmet devreleri arasında meşhur olur, 'Mazlum Mehmet' derler kendisine. Mehmet zaten gelene ağam, gidene paşam demeyen, karakteri yüksek bir subaydır. Anlattığım olayda kendi üstlerinin hukuk dışı, özel emirlerini uygulamadığı için başına gelenleri görüyoruz. Bunun dışında bir de yine zamanında 'Ergenekoncu' olmakla suçlanmıştı..." (xspace)


"Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik yaparken bölük komutanımdı. Mehmet Üsteğmen'di. Disiplinli adamdı. İlçelere göndermeyelim, gözümüzün önünde dursunlar diye komutasındaki karargâh destek bölüğüne yığılan sürüyle bağımlı, hırsız, arsız, uğursuzu tatlı-sert ama çoğunlukla sert yollarla yönetirdi. Kendisiyle birkaç saat ingilizce çalışma imkânım olduğunda askerlerini titreten sert adamın aslında gayet makara birisi olduğunu gördüm. Devreleri yüzbaşılığa terfi ettiği halde lafını sakınmayan dobra bir tip olduğundan geçmişte disiplin cezaları aldığı ve bu yüzden hâlâ üsteğmen olduğunu duymuştum." (innocentbystander)