Türkiye'ye iade edilen FETÖ'cü bakın kim çıktı !

Türkiye'ye iade edilen FETÖ'cü bakın kim çıktı !

Bulgaristan'ın Türkiye'ye iade ettiği işadamı Abdullah Büyük’ün, Fethullah Bilişim Sistemleri'nin sahibi olduğu ortaya çıktı.

FETÖ/PDY’nin finans ayağına yönelik İstanbul’da düzenlenen ’himmet’ operasyonunda gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra yurt dışına kaçan işadamı Abdullah Büyük’ün gözaltına alındığı operasyonla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Öte yandan, basın mensupları ile paylaşılan görüntülerde, söz konusu şirkette bir araya gelen 8 kişinin cep telefonlarını bırakarak, bir odada toplantı yaptıkları görülüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriFETÖ/PDY’nin finans ayağıyla ilgili Üsküdar’da faaliyet gösteren İsim Tescil İnternetTeknolojileri şirketi ile ilgili soruşturma başlattı.

FETÖ/PDY terör örgütü adına faaliyette bulunarak örgüte finansman ve yeni elemanlar kazandırmak suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilerin bu amaçla haftanın belli günlerinde toplantılar düzenledikleri, polis takibinden kaçmak için cep telefonlarını yanlarına almadıkları belirlendi. Şüphelilerin kurdukları bilişim şirketleriyle kamu kurumlarının veri tabanlarını ele geçirerek elde ettikleri bilgileri FETÖ/PDY terör örgütünün menfaatleri doğrultusunda kullandıkları ve örgüte yakın firmalara çıkar sağladıklarını tespit eden polis, 1 Ağustos 2015’de operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında şirket sahibi Abdullah Büyük’ün de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILINCA BULGARİSTAN’A KAÇTI

Emniyette işlemleri tamamlanan Abdullah Büyük, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarıldı ancak Büyük bulunamadı.

Büyük’ün Bulgaristan’a kaçtığını belirleyen polis, Adalet Bakanlığı ile iletişime geçerek İnterpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarılmasını sağladı. Bulgaristan hükümeti tarafından sığınma hakkı kabul edilmeyen Abdullah Büyük, 1 yıl sonra 10 Ağustos günü Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Büyük, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.

FETULLAH BİLİŞİM SİSTEMLERİ’NİN SAHİBİ

Büyük’ün Fetullah Bilişim Sistemleri, İsim Tescil İnternet,  İsim Tescil Bilşim ile Fetullah Bilişim Çözümleri şirketlerinin sahibi olduğu öğrenildi. FETÖ/PDY’nin iş adamları  yapılanması olan TUSCON’a bağlı faaliyet gösteren 4 şirkete kayyum atandı.

57b0bd0418c77322b8b0f50e.jpg

 BÜYÜK'ÜN ŞİRKETİNDEKİ 'HİMMET' TOPLANTISININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "para kasası" olduğu iddiasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan ve kaçtığı Bulgaristan'danTürkiye'ye iade edilen Abdullah Büyük'ün şirketinde düzenlenen "himmet" toplantısının görüntüleri ortaya çıktı.

Büyük'ün ilişkileri ve faaliyetlerinin ortaya çıkarılması için çalışma yürüten İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, şüphelinin daha önce kayyum atanan İsim Tescil İnternet Teknolojileri A.Ş'nin Üsküdar'daki merkezine geçen yıl düzenlenen operasyonda, "himmet" adı altında yapılan toplantının görüntüleri bulundu.

Basın mensupları ile paylaşılan görüntülerde, söz konusu şirkette bir araya gelen 8 kişinin cep telefonlarını bırakarak, bir odada toplantı yaptıkları görülüyor.

BÜYÜK'ÜN ŞİRKETİNE YAPILAN OPERASYON

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Eylül 2015'te Üsküdar'da FETÖ/PDY adına faaliyet gösterdiği gerekçesiyle Abdullah Büyük'e şirkete operasyon düzenlemiş, aralarında Büyük'ün de bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alınırken, çok miktarda dijital malzemeye el konulmuştu.

Şüphelilerin, örgüte finansman sağlamak ve yeni elemanlar kazandırmak için belli günlerde "himmet" adı altında toplantı düzenledikleri, mütevelli heyeti oluşturdukları, polis takibinden kaçmak için cep telefonlarını yanlarına almadıkları, kamu kurumlarının veri tabanlarını ele geçirerek elde ettikleri bilgileri FETÖ/PDY örgütünün menfaatleri doğrultusunda kullandıkları, örgüte ait diğer firmalara çıkar sağladıklarıiddia edilmişti.

Büyük'e ait FBS Dijital A.Ş, İsim Tescil İnternet A.Ş, İsim Tescil Bilişim A.Ş. ve FBS Bilişim Çözümleri A.Ş. firmalarına kayyum atanmış, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk Abdullah Büyük adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Büyük'ün Bulgaristan'a kaçtığı belirlenmişti.

Bulgaristan'a siyasi sığınma talebinde bulunacağının tespit edilmesi üzerine Büyük hakkında kırmızı bülten çıkarılmış, siyasi sığınma talebini reddeden Bulgaristan, Büyük'ü 10 Ağustos'ta Türkiye'ye teslim etmişti.

AA