Türkiye'ye kritik mesaj: 'Yardıma hazırız'

Türkiye'ye kritik mesaj: 'Yardıma hazırız'

Rusya'yla yaşanan uçak krizinde Türkiye'ye destek veren Ukrayna, FETÖ darbe girişimi sonrası da destek verdi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, "Darbe girişimi sonrasındaki zor dönemde, Türkiye'ye ne şekilde olursa olsun yardıma hazırız. İki ülke arasındaki ekonomikilişkiler, devam edenortak projeler ve ticaret birliktelikleri devam edecek." dedi.

Darbe girişimini ilk kınayan liderlerden birinin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko olduğunu anlatan Korsunsky, "Türkiye'nin demokratik bir şekilde seçilmiş hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan desteği bu kriz döneminde ilk gösteren ülkeler arasındaydık." ifadesini kullandı.

Korsunsky, "Biz Türkiye tarafından yapılan yatırımlarla fazlasıylailgiliyiz. Zaten şuna şüphe yok ki iki ülke arasındaki ekonomikilişkiler, devam eden ortak projeler ve ticaret birliktelikleri kesintiye uğramadan devam edecek." diye konuştu.

'YARDIMA HAZIRIZ'

Türkiye'nin zor zamanlar geçirdiğini anladıklarını ifade eden Korsunsky, "Darbe girişimi sonrasındaki zor dönemde, Türkiye'ye ne şekilde olursa olsun yardıma hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükelçi Korsunsky, daha önce "Türk şirketlere Batı Ukrayna’dakidoğalgaz depolarımızı kullanmalarını teklif ettik. Şu anda bir anlaşma olmasa da şirketimiz Naftogaz ile BOTAŞ'ın temasları sürüyor" açıklamasında bulunmuştu.

TÜRKİYE'YE DOĞALGAZ MESAJI

Ukrayna'nın toplam doğalgaz depolama kapasitesinin 34 milyar metreküp olduğunu kaydeden Korsunsky, "İhtiyacımız olan 16-17 milyar metreküplük kısmın dışındaki yaklaşık 17-18 milyar metreküp kapasitenin Türkiye tarafından kullanılması mümkün."ifadelerini kullanmıştı.Türkiye-Ukrayna ticaret hacmi geçen yıl 4,6milyar dolar düzeyindeydi.