Türkiye'de 601 sağlık çalışanı koronavirüse yakalandı !

Türkiye'de 601 sağlık çalışanı koronavirüse yakalandı !
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, virüsün enfekte olduğu sağlık çalışanı sayısını gözleri dolarak 601 olduğunu açıkladı.

Koronavirüs nedeniyle Türkiye'de yaşamını yitirenlerin sayısı 63 kişi artarak 277'ye yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ayrıca virüsün bütün illere yayıldığını aktardı ve il il vaka sayısını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 63 yurttaşın daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakan Koca, ayrıca yaptığı açıklamada 2 bin 148 yeni vakanın tespit edildiği bilgisini verdi.  Türkiye'de 11 Mart'tan bu yana koronavirüs nedeniyle 277 kişi yaşamını yitirirken, koronavirüs vaka sayısı 15 bin 679 oldu.

'BÜTÜN İLLERİMİZDE ARTIK VİRÜS VAR'

Bakan Koca, ''Bugüne kadar illerimizdeki dağılımı göstermemiştik. İtalya bunun benzerini yaptı, bir bölgeden bütün İtalya’ya virüsün yayılmasına sebep oldu.

Biz de bu hatayı işlemek istemedik. Bütün illerimizde artık virüsün olduğunu biliyoruz. Burada görülen ön planda daha çok vaka İstanbul’da. İstanbul’daki vaka sayısı 8 bin 852, yüzde 60’lara yakın. Onu İzmir izliyor, onu 713 vakayla Ankara, 582 vakayla Konya ve Kocaeli izliyor.''

TOPLAM 39 İLİMİZDE CAN KAYBIMIZ VAR

Koca, ''Toplam 39 ilimizde can kaybımız var. 42 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Burada ağırlıklı olarak İstanbul, devamında İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Balıkesir, Zonguldak, Adana'' dedi.

601 SAĞLIK ÇALIŞANI POZİTİF

Sağlık çalışanları hakkında da çalışan Bakanı Fahrettin Koca: "Sayı vermek içimden gelmiyor ama 601 sağlık çalışanı koronavirüse yakalandı" dedi.

En çok koronavirüs vakası ve vefatı hangi illerimizde ?En çok koronavirüs vakası ve vefatı hangi illerimizde ?

 

Koronavirüsten ölenlerin sayısı 277'ye yükseldi !Koronavirüsten ölenlerin sayısı 277'ye yükseldi !

 

Seçiniz...