Türkiye’de bir ilk !

Türkiye’de bir ilk !

İşitme engellilere kaynaştırma kreşi Bakırköy'de açıldı.

Bakırköy Belediyesi, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ve İ.Ü.(İstanbul Üniversitesi ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Anabilim Dalı ile İ.Ü. S.B.F.(Sağlık bİlimleri Fakültesi) Odyoloji Bölümüylü işbirliğine girerek Türkiye’de ilk kez olmak üzere işitme engelli çocuklarında yaşıtlarıyla beraber eğitim görebileceği kaynaştırma kreşini hizmete soktu.

Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde bulunan bir restaurantta düzenlenen işbirliği protokolü  Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı ve Kulak-Burun-Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgün Enver ile İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Başkanı Viki Özromano arasında imzalandı.

İşbirliği protokol imza törenine Ateş Ünal Erzen, Prof. Dr. Özgün Enver ve Viki Özromano’nun yanı sıra Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ve İ.Ü. S.B.F. Odyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ataş da katıldı.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” Bakırköy Belediyesi olarak şu anda Osmaniye ve Kartaltepe Mahallelerinde toplam 185 çocuk kapasiteli iki kreşimiz var. 23 Nisan’da da Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün girişinde Ülkü Adatepe’nin adını verdiğimiz üçüncü bir kreşimiz var. Önümüzdeki aylarda da 3 yeni kreş daha hizmete açacağız. Bu 6 kreşten de işitme engelli çocuklarımız diğer çocuklarımızla beraber yararlanabilecek. Bu kreşlerimizin tamamı ücretsizdir. İddia ediyorum bırakın Avrupa’yı, ABD’de bile belediyenin işlettiği 6 tane ücretsiz kreş bulamazsınız. Biz belediye olarak işitme engellileri yaşama kazandırmak için uğraşmaya devam edeceğiz. Türkiye’de yine işitme engelli gençlerin devam ettiği üniversite hazırlık eğitimi veren sınıfımız var. Bu da Türkiye’de tektir. Engelliler konusunda emeğimizi seve seve vermeye devam edeceğiz. Bugün 4 işitme engelli çocukla eğitime başladık. Duyulmaya devam ettikçe sayıları da artacaktır. 40 kilometrelik yolu kat etmek istiyorsanız önce 40 santimlik yolu kat etmeniz gerekiyor. Yani bir yerden başlamamız gerekiyor. Kaynaştırma kreşlerimizden sadece Bakırköy’deki değil İstanbul’un tamamında işitme engelli çocuklarımız da yararlanabilecek.Sosyal ve insana dönük projelerimiz artarak devam edecek.”şeklinde konuştu.

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Özgün Evren de yaptığı konuşmada şunları söyledi: Bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Engelli bireyleri topluma kazandırmak, verimli projelerde yer almalarını sağlamak  için destek vermeye devam edeceğiz. İşitme engelliler için yürüttüğümüz “Sessizliğime Ses Ver Projesi “ne belediyeden ve dernekten de destek alarak devam edeceğiz.

Dernek Başkanı Viki Özromano da,” Bize bugün elini, yüreğini uzatan ve bize destek veren Bakırköy Belediyesi’ne ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne çok teşekkür ediyorum. İşitme engelli çocuklarımız ve gençlerimiz için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

İşbirliği protokolüne göre; Bakırköy Belediyesi işitme engelli çocuklar için kaynaştırma kreşleri açacak, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi de işitme yetersizliği olan çocukların erken tanı ve tedavisini yaptıracak.