Türkiye'de yeni tehdit: Ambalaj kağıtları!

Türkiye'de yeni tehdit: Ambalaj kağıtları!
Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük Türkiye'de düşük maliyetleri nedeniyle tercih edilen ancak kanserojen riski taşıyan ambalaj kağıtları için uyardı.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Tüketiciler Derneği'ne ulaşan bir uzmanın uyarısını gündeme taşıyarak Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere tüm kamu birimleri ile yerel yönetimleri göreve davet etti.

Tüketiciler Derneği'ne ulaşan (TÜDER) bir uzman fırın, pastane benzeri işletmeler ile narenciye ve paket gıda ürünleri ambalajında “Transfer Baskı Kağıdı” olarak adlandırılan kanserojen riski taşıyan kağıtlar kullanıldığını belirtti.

Bu kağıtların "düşük maliyetleri" nedeniyle tercih edildiğini belirten uzman "bu kağıtlar insan sağlığı açısından büyük risk taşıyor" diyerek kullanımın yasaklanması ve denetimlerinin yapılması çağrısında bulundu.

Bu uyarıyı işaret eden Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, "Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere, tüm kamu birimleri ile yerel yönetimleri göreve davet ediyor, kamuoyunu bilgilendirmeye çağırıyoruz. Tüketicilerimizin ve yetkililerin bilgi ve değerlendirmesine sunarız." açıklamasını yaptı.