Türkiye'den İngiltere ve Libya'ya tıbbi malzeme yardımı

Türkiye'den İngiltere ve Libya'ya tıbbi malzeme yardımı
Güncelleme:

Türkiye, İtalya, İspanya ve 5 balkan ülkesinin ardından İngiltere ve Libya'ya da yardım eli uzattı. Maske, tulum ve hızlı tanı kitlerinden oluşan tıbbi malzemeler uçakla yola çıktı.

Türkiye, koronavirüsle mücadele eden İngiltere'ye askeri kargo uçağı 'Koca Yusuf' ile bez maske, N95 maske ve tulum gönderdi. Yardım paketlerinin üzerinde Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var' sözü yer aldı.

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İngiltere için bez maske, N95 maske ve tulum hazırladı. Askeri personel tarafından paketlenen sağlık yardım malzemeleri, kamyonlarla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirildi. Üzerinde Türkiye-İngiltere bayrakları bulunan kargo paketleri, askerler tarafından askeri kargo uçağı A400 M'ye yüklendi. Kargo paketlerinin üzerinde Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardından nice ümitler var. Karanlığın ardından nice güneşler var' sözleri ile 'Türkiye'den Birleşik Krallık halkına sevgilerle' notu yer aldı. 'Koca Yusuf' adı verilen askeri kargo uçağı, malzemeler yüklendikten sonra Ankara'dan havalandı. Yarın da İngiltere'ye yardımların devam edeceği belirtildi.
Türkiye geçen hafta İspanya ve İtalya, önceki gün de Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'ya sağlık yardım malzemeleri göndermişti.

Türkiye'den İngiltere ve Libya'ya tıbbi malzeme yardımı - Resim : 1

LİBYA'YA DA GÖNDERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Covid-19 virüsüne karşı alınacak tedbirler çerçevesinde, Libya halkına ve bölgede görev yapan eğitim iş birliği ile danışma timlerine sağlık malzemesi gönderildiğini duyurdu.

Türkiye'den İngiltere ve Libya'ya tıbbi malzeme yardımı - Resim : 2

Konuya ilişkin olarak Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Covid-19 virüsüne karşı alınacak tedbirler kapsamında, Libyalı kardeşlerimize ve bölgede görev yapan eğitim iş birliği ve danışma timlerimize sağlık malzemeleri gönderildi" denildi.

Öte yandan, korona virüs ile mücadele çerçevesinde Libya’ya gönderilecek uçağa yüklenen yardım paketlerinin üzerine Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin, “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var” sözlerinin yazılması da dikkat çekti. Ayrıca, paketlerin üzerine "Türkiye’den Libya halkına sevgilerle" notu düşüldü.

Seçiniz...